AK Partili Yavuz'dan İkinci Tur Yorumu

AK Partili Yavuz'dan İkinci Tur Yorumu
AK Parti’de Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz Habertürk TV’de konuştu. AK Partili Yavuz, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı için ‘elimizde anket sonuçları vardı’ şeklinde...

AK Parti’de Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz Habertürk TV’de konuştu. AK Partili Yavuz, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı için ‘elimizde anket sonuçları vardı’ şeklinde konuştu. Yavuz, ikinci tur seçimi için de bir tahmin yaptı.

AK Parti’de ikinci tur çalışmaları hızlandı. İlk kez ilk turda kazanmayan Erdoğan cephesinden anket sonuçları çıkışı geldi.

AK Partili Yavuz, ilk tur için ellerindeki daha önceki anket sonuçlarından aktardı. AK Partili Yavuz, “Çok net söyleyeyim benim elimde 3 anket çalışması vardı ve 4-5 puan önde gösteriyordu.” ifadeleriyle ilk turda kazanamayacaklarını dolaylı yoldan gördüklerini ima etti.

AK Partili yöneticiler bu bilgileri, dönüşleri gördükleri halde seçim süreci boyunca ekranlardan 'kesin' ifadeler kullanarak seçmeni aldatıcı ifadeler kullandı.

Anket Çıkışı Dikkat Çekti

14 Mayıs seçimlerinde anket firmaları da ‘ters köşe’ olurken AK Parti ikinci tur için yine anket sonuçları demeye başladı.

Öte yandan, Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci tur seçiminde aşağı inmeyeceğinin altını çizdi.