Almanya Basını Seçimi Yorumladı: Erdoğan Sona mı Geldi?

Almanya Basını Seçimi Yorumladı: Erdoğan Sona mı Geldi?
Almanya'nın Bild gazetesi yazarı Nadja Aswad, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulundu. Yeni bir haberinde ise "Türkiye'de seçim öncesi durum darmadağın. Erdoğan sona mı geldi?" sorusunu...

Almanya'nın Bild gazetesi yazarı Nadja Aswad, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulundu. Yeni bir haberinde ise "Türkiye'de seçim öncesi durum darmadağın. Erdoğan sona mı geldi?" sorusunu sordu.

Aswad, Erdoğan'ın 20 yıldır sürdürdüğü tek başına iktidarının çöküp çökmeyeceğini sorgularken, "Türkiye, seçimlere sadece iki hafta kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın (69) nefesi kesiliyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Aswad, Erdoğan'ın sağlık durumuna ve gastroenterit sebebiyle iptal edilen seçim programlarına da değinerek, Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği iddialarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlandığını hatırlattı.

Almanya'nın Bild gazetesine konuşan Gazeteci Eren Güvercin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hem siyasi hem de sağlık açısından yorgun" olduğunu belirterek, söylem gücünün ve karizmasının zayıfladığını söyledi. Viyana Üniversitesi'nden Profesör Yavuz Köse ise Erdoğan'ın yorgunluk belirtileri gösterdiğini ifade etti.

Haberde, Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanma ihtimalinin yüksek olduğu ve Erdoğan'ın anket sonuçlarının hiç olmadığı kadar kötü olduğu belirtildi. Ayrıca, Türk Lirası'nın da hiç olmadığı kadar zayıf olduğuna dikkat çekildi.

Sosyal Demokrat Partili Macit Karaahmetoğlu ise "Cumhurbaşkanı birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye ekonomik olarak çöküşün eşiğinde" şeklinde görüş belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarı döneminde yapılan ihlaller, 6 Şubat depremi sonrası yardım süreci, yolsuzluk iddiaları ve ekonomik krize dikkat çeken Bild gazetesi, özellikle gençlerin durumunun giderek kötüleştiğini belirtti.

Son olarak haberde, kadın seçmenlerin Recep Tayyip Erdoğan'a olan desteğinin azaldığı, birçok dindar vatandaşın da dinin siyasete alet edilmesinden rahatsızlık duyduğu yorumuna yer verildi.