Almanya Son Dakika Seçim Kararı Aldı: "Bu Siyasi Bir Karar"

Almanya Son Dakika Seçim Kararı Aldı: "Bu Siyasi Bir Karar"
Yurtdışında kayıtlı Türk vatandaşları, oy verme işlemleri için gümrük kapıları ve yurt dışı temsilciliklerini kullanırken, oy verme işlemlerinin 9 Mayıs'a kadar, gümrüklerdeki oy verme işlemlerinin de 14 Mayıs saat 17.00'ye...

Yurtdışında kayıtlı Türk vatandaşları, oy verme işlemleri için gümrük kapıları ve yurt dışı temsilciliklerini kullanırken, oy verme işlemlerinin 9 Mayıs'a kadar, gümrüklerdeki oy verme işlemlerinin de 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar süreceğinin altı çizildi.

Almanya Sandık Kurulmasına İzin Vermedi

Almanya'da alınan bir son dakika kararında yurt dışında 1 milyondan fazla seçmenin bulunduğu ülkede bazı bölgelerde sandık kurulmasına izin verilmedi.

Konuyla ilgili canlı yayında açıklama yapan Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, söz konusu kararın orada yaşayan vatandaşları zor durumda bırakacak bir tutum olduğunu belirtti. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nın ve temsilcilerimizin önümüzdeki iki gün içinde çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Kılıç ayrıca, siyasi görüş ayrımı yapmadan tüm Türk vatandaşlarının demokratik oy haklarının sağlanması gerektiğini düşündüklerini ve Almanya'nın bu kararının siyasi bir karar olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkiler açısından bu yanlıştan dönülmesinin önemli olduğunu vurguladı.