Bakan Soylu Kapalıçarşı'da Esnafla Buluştu

Bakan Soylu Kapalıçarşı'da Esnafla Buluştu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih'teki Kapalıçarşı'da esnafla bir araya geldi. AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Soylu, "Türkiye Yüzyılı'na daha yeni başlıyoruz. Hep beraber bu yüzyılı hem etrafımızdaki...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih'teki Kapalıçarşı'da esnafla bir araya geldi. AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Soylu, "Türkiye Yüzyılı'na daha yeni başlıyoruz. Hep beraber bu yüzyılı hem etrafımızdaki coğrafyanın huzur yüzyılı hem kalkınma yüzyılı yapacağız. Daha yeni başladık, önümüzde yapacağımız çok iş var." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, Türkiye'yi huzura kavuşturdukları gibi Irak'tan Suriye'ye, Afganistan'dan Pakistan'a kadar, Balkanlar'da ve Orta Asya'da, özellikle Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada Amerika'nın elini çekip, buraları da huzura kavuşturacaklarını kaydetti.

Koronavirüs salgınından çıkan Türkiye'nin 250 milyar dolar ihracata, 50 milyar doların üzerinde de turizm gelirine ulaştığını belirten Bakan Soylu, "Türkiye Yüzyılı'na daha yeni başlıyoruz. Hep beraber bu yüzyılı hem etrafımızdaki coğrafyanın huzur yüzyılı hem kalkınma yüzyılı yapacağız. Daha yeni başladık, önümüzde yapacağımız çok iş var." şeklinde konuştu.

Kapalıçarşı'nın bir dünya markası olduğunun altını çizen Bakan Soylu, "Şu Ayasofya'nın minaresi kadar bir olun, diri olun." ifadesini kullandı.

Soylu, önceki gün sabah Bayrampaşa'da Bosna'dan 30 öğrenciyle buluştuğunu belirten, bu öğrencilerin, "Erdoğan kazanırsa biz kazanırız, Erdoğan kaybederse biz kaybederiz." dediğini aktardı.

"Türkiye sadece Türkiye değildir. Türkiye, Türkiye'den büyüktür." şeklinde konuşan Soylu, "Hiç merak etmeyin. Kuzey Irak'ın, Kuzey Suriye'nin tamamen temizlenmesini bize bırakın. Dünyaya geçecek sözümüzü bize bırakın. Yeni İHA'ları, yeni SİHA'ları, yeni uçakları, yeni otomobilleri, yeni gemileri, kalkınan Türkiye'yi göreceksiniz." dedi.