Bakan Soylu'dan 15 Temmuz ve 14 Mayıs Karşılaştırması

Bakan Soylu'dan 15 Temmuz ve 14 Mayıs Karşılaştırması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından paylaşımda, 15 Temmuz darbe girişimi ile 14 Mayıs seçimlerini kıyasladı.İçişleri Bakanı ve  AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından paylaşımda, 15 Temmuz darbe girişimi ile 14 Mayıs seçimlerini kıyasladı.

İçişleri Bakanı ve  AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin gerçekleştirileceği 14 Mayıs seçimleri konusunda, "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir..." ifadesini kullandı.

15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişiminin, halkın sokağa dökülmesi karşısında başarısız olduğunu dile getiren Bakan Soylu, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir." şeklinde yazdı.