Bakan Soylu'dan Muharrem İnce Açıklaması

Bakan Soylu'dan Muharrem İnce Açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin saldırıya uğradığını dile getirdi ve açıklamalar yaptı.Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:"Bu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin saldırıya uğradığını dile getirdi ve açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Bu seçimde Muharrem İnce bir saldırıya uğramıştır. Saldırı dışarıdan gelmiştir. Gelen saldırının kökeni ve mahreci bellidir, kim tarafından üretildiği bellidir. Bu gelen saldırıların hangi koordinasyon tarafından yapıldığı zaten sosyal medya hesaplarında, diğer noktalarda hepsi bellidir ve nettir. Faili bellidir. Fail, FETÖ ve Amerika'dır. Onun için bu konuyu özellikle gündeme getirmesinin sebebi, FETÖ, Amerika kendisini desteklediği için direkt fail de Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir hamleyi gerçekleştirmişlerdir. Yani nasıl ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybını engellemeye çalışmışlardır. Son cümlem şu: Mr. Biden, Türkiye'deki müttefiklerini kurtarmaya çalışıyor."

İnternet üzerinden Muharrem İnce'ye yönelik saldırının faillerini bulmaya çalıştıklarını söyleyen Soylu, faillerin yakalanmamak için özellikle yurt dışından bu saldırılarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Soylu, İnce'nin ittifak yanaşımına ilişkin soruya şöyle karşılık verdi:

"Bir adayın seçim sonuna kadar büyük mücadele etmesi ve ondan sonra da seçime, malum sebeplerle var olan sebeplerle, üç gün kala çekiliyor olması, elbette ki hem kendi tarafında hem kendisinde büyük ve derin bir etki uyandırır. Oradan sonra atacağı adımı yine kendisi karar verecektir. Bu konuda bizim herhangi bir değerlendirme yapmamız şu anda spekülatif bir değerlendirme olur kanaatindeyim."

Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu tavşanın yakalandığı gibi yakalanmıştır. Amerika'nın net adayı olduğu bellidir. Bütün projektörler de dünyada da Türkiye'de de onun üzerindedir ve bunu tespit etmiştir. Herkes tespit etmiştir. Amerika ciddi bir şekilde Tayyip Erdoğan'ı istemiyor ve Kılıçdaroğlu'nu istiyor. Buna ait de birtakım politikalar ortaya koyuyor." dedi.