CHP Sistemleri Kapattığını Duyurdu! CHP Neden Sistemleri Kapattı?

CHP Sistemleri Kapattığını Duyurdu! CHP Neden Sistemleri Kapattı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yurtdışından gelebilecek siber saldırılara karşı önlem alarak sistemlerini geçici olarak yurtdışına kapattı. CHP, yarın (15 Mayıs) saat 23:59'a kadar devam edecek olan bu uygulamanın amacının,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yurtdışından gelebilecek siber saldırılara karşı önlem alarak sistemlerini geçici olarak yurtdışına kapattı. CHP, yarın (15 Mayıs) saat 23:59'a kadar devam edecek olan bu uygulamanın amacının, yurtdışı kaynaklı saldırılara karşı hassasiyet göstermek ve parti verilerinin güvenliğini sağlamak olduğu kaydedildi.

CHP'nin yurtdışı internet trafiğini geçici olarak durdurma kararı, uluslararası arenada gerçekleşen siber saldırılar ve diğer parti veya kurumların siber güvenlik ihlalleri konusundaki endişelerin artmasıyla birlikte geldi. Parti, siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan risk analizleri sonucunda, yurtdışından gelebilecek siber saldırılara karşı daha iyi korunmak için bu kararı aldığını kaydetti.

CHP, geçici olarak yurtdışına kapattığı sistemleri üzerinden yurtiçi internet trafiğini sürdürecek. Parti yetkilileri, yurtiçi internet trafiğinde herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını ve parti verilerinin güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını vurguladılar.

CHP, siber güvenlik konusunda daha önce de önemli adımlar atmıştı. Geçtiğimiz yıllarda parti içi siber güvenlik eğitimleri veren ve siber saldırılara karşı önlemler alan CHP, bu alanda Türkiye'deki diğer siyasi partilere de öncülük etmişti.