CHP'de İktidar Hazırlıkları Başladı! Bakan Olacaklar İsimler Belli Oldu

CHP'de İktidar Hazırlıkları Başladı! Bakan Olacaklar İsimler Belli Oldu
CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süreci önceki gün bitti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bir sonraki dönem de aday olacağını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştı....

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süreci önceki gün bitti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bir sonraki dönem de aday olacağını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştı. Ancak bazı MYK üyelerinin adaylık başvurusu yapmadığı ve bakanlık görevi alacakları öne sürülüyor.

İddialara göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tüm MYK üyelerinin adaylık başvurusu yapmasalar bile aday gösterebileceğini ifade etmiş olsa da, Kılıçdaroğlu'nun bazı MYK üyelerine bakanlık görevine getirileceklerini söyledi. Üyelerin, çalışmalarına şimdiden başlamaları talimatını aldıkları iddia ediliyor. Genel sekreter Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Onursal Adıgüzel, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Ahmet Akın ve Bülent Kuşoğlu'nun adaylık başvurusunda bulunmadığı belirtildi.

Engin Özkoç'tan Açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Meclis'teki basın toplantısında bir sonraki dönemde milletvekili adayı olmayacağını dile getirdi. Bakan olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Özkoç, "Takdir edecekler, göreceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu ile konuyu görüşüp görüşmediği sorulan Özkoç, "Böyle bir görüşme doğru olmaz. Ailemle ve sevdiklerimle bu kararı aldım. Bundan sonra yürüyeceğim yolda bana bu görevi takdir edenler, bana yürütmede bir görev layık görürlerse orada olurum" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu daha önce parti yönetimine verdiği mesajda, "Bakanlıklar ve bürokraside yol yürüyeceğimiz arkadaşlar, milletvekilliği ve bürokrasi yönündeki tercihlerini gözden geçirmeli" demişti.