CHP’li Yazgan Enez İlçesinin Sorunlarını Çözmek İçin Yola Çıktı!

CHP’li Yazgan Enez İlçesinin Sorunlarını Çözmek İçin Yola Çıktı!
CHP'nin 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, Enez ilçesinde uzun zamandır yapılmayan Keşan-Enez Karayolu'na dikkat çekerek, "Enez ilçesi, doğal, tarihi ve kültürel turistik çekicilikleriyle önemli bir potansiyele...

CHP'nin 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, Enez ilçesinde uzun zamandır yapılmayan Keşan-Enez Karayolu'na dikkat çekerek, "Enez ilçesi, doğal, tarihi ve kültürel turistik çekicilikleriyle önemli bir potansiyele sahiptir ve bu potansiyelin hakkını almalıdır" dedi.

Enez İlçesi'nin yaklaşık 30 km kıyı uzunluğuna sahip olduğunu belirten Yazgan, Keşan ile birlikte Edirne'de denize kıyısı olan iki ilçeden biri olduğunu vurguladı.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile Enez ilçesinin turizm sektöründe dünya çapında marka olabilecek bir ilçe olduğunu belirten Yazgan, var olan potansiyelin gerek tanıtım gerekse altyapı sorunları nedeniyle hak ettiği değeri göremediğini söyledi. Betonlaşma gibi sorunların Enez'in tarım ve turizmi açısından ciddi bir tehdit oluşturduğuna da dikkat çekti.

"Enez Hakkını Alacak!"

Öte yandan Yazgan, Keşan-Enez Karayolu'nun genişletme çalışmalarını da gündeme getirdi. Daha önce defakarca kez aksiyon aldıklarını ancak hala sorunun çözülmediğini söyleyen Yazgan, şunları kaydetti:

Enez-Keşan karayolu uzun yıllardır çözülemeyen bir problem. Her seçim döneminde gündeme gelir. Ancak bir adım atılmadı. Pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da vatandaşımız hep aldatıldı! İlk işimiz Keşan-Enez karayolunu genişletmek ve gerekli düzenlemeleri yapmak olacaktır. Karayollarında satıh kalitesini yükseltecek, ulaşım güvenliğini arttıracağız. Her köye ve beldeye, her mevsim güvenli ulaşımı sağlayacak karayolu ağını ve hizmet altyapısını oluşturacağız. Türkiye'nin aydınlık sabah uyanmasına sayılı günler kaldı. Enez ilçemiz de hakkını alacak.