Economist Dergisinden 9 Sayfalık Seçim Raporu

Economist Dergisinden 9 Sayfalık Seçim Raporu
Seçimler için geri sayım başlarken hem iktidar hem de muhalefet kanadı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Dünya basını da Türkiye'deki seçimleri yakından takip ediyor.Economist Intelligence Unit'ten gelen yeni yeni bir raporda,...

Seçimler için geri sayım başlarken hem iktidar hem de muhalefet kanadı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Dünya basını da Türkiye'deki seçimleri yakından takip ediyor.

Economist Intelligence Unit'ten gelen yeni yeni bir raporda, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhtemel kazanan ve sonrasında yaşanabilecekler ele alındı. Raporda, seçim gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanacağı vurgulandı ve "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İngiliz Economist Dergisi, tüm dünyanın takip ettiği 14 Mayıs seçimleri ile ilgili son analizini yayınladı. Dergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanacağına dair görüşlerini belirtti.

Economist, ayrıca HDP'nin Millet İttifakı'na verdiği desteği de vurguladı. Muhalefet koalisyonuna rağmen, "Sayın Erdoğan'ın iktidarını devam ettireceğini düşünüyoruz" diyen dergi, son günlerde "seçim ekonomisi" taktiklerine başvurulduğunu belirtti.

Dergi, düşük faizli kredi, EYT kararı, emekli zammı, ödenmemiş vergi, ceza ve devlete olan diğer borçların yeniden yapılandırılması konularıyla Erdoğan'ın desteği artırdığını aktardı. Ayrıca, raporun son kısımlarında Türkiye'nin dış politikasına da değinildi.

Economist, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin derinleştiğini belirtirken, Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşında bir ara bulucu rolü üstlendiğini hatırlattı. Seçimleri kazanması durumunda Türkiye'nin politikalarının değişmeyeceğini belirten dergi, batılı ülkelerin bu konularda muhalefeti tercih edeceğini düşündüklerini vurguladı.