Edirne İkinci Tur Seçim Sonuçları 2023

Edirne İkinci Tur Seçim Sonuçları 2023
İkinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Edirne'de sandıklar saat 17.00 itibarıyla seçim bittiği gibi başlamıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından herhangi bir olumsuz durum olmadığını...

İkinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Edirne'de sandıklar saat 17.00 itibarıyla seçim bittiği gibi başlamıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından herhangi bir olumsuz durum olmadığını belirtirken, tüm görev alanlara teşekkür etmişti.

Aradan geçen vakitte sandıklar açılmaya devam ederken, Edirne'deki sonuçlar da belli olmaya başladı. Peki, Edirne'deki sandıklardan hangi aday çıktı? İkinci tur Cumhurbaşkanı 2023 seçiminde Edirne'nin tercihi hangi aday oldu? İşte 2023 ikinci tur seçim sonuçları...

319 Binden Fazla Seçmen Oy Verdi

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Edirne'de toplam 1039 adet sandık kurulurken, 319 bin 723 seçmenin oy kullanması bekleniyordu. Sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemleri saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandıkların açıklanmasıyla birlikte de Edirne'de hangi adayın önde seyrettiği belli oldu.

Edirne'de Sandıklar Açılmaya Başladı!

Anadolu Ajansı ve Anka'dan gelen yeni verilerde sandıklardan çıkan oylar da belli oldu. Yüksek Seçim Başkanı az önce yaptığı bir açıklamada yayın yasağının 18.15'te kalktığını aktardı. Açılan sandıklar televizyon kanallarıyla paylaşılırken, oylar belli olmaya başladı.

Edirne'deki seçmenlerin yüzde 32'si ilk turda Recep Tayyip Erdoğan'a, yüzde 63'ü Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermişti.

Alınan bilgilere göre Edirne'de şu ana kadar sandıkların yüzde 75'inden fazlası açıldı. Çıkan oylarda ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu görüldü. Kemal Kılıçdaroğlu Edirne'deki seçmenlerden %66.96 oranında oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan %33.04 oranında oy aldı.