Edirne İl Başkanı'ndan 1 Mayıs Mesajı

Edirne İl Başkanı'ndan 1 Mayıs Mesajı
Saadet Partisi'nin Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, çok sayıda işçinin uzun çalışma saatlerine karşılık oldukça düşük ücretler aldığını, sigortasız çalıştığı ya da yıllık izin alamadığı gibi sorunlara dikkat...

Saadet Partisi'nin Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, çok sayıda işçinin uzun çalışma saatlerine karşılık oldukça düşük ücretler aldığını, sigortasız çalıştığı ya da yıllık izin alamadığı gibi sorunlara dikkat çekti.

Ayrıca iş yerlerinin kapanması sonucu işlerini kaybeden işçilerin de geçim mücadelesi vermek zorunda kaldığını ifade etti.

Av. Tekin, birçok insanın ev geçimini asgari ücretin altında bir ücretle sağlamak zorunda kaldığına dikkat çekerek, işçilerin emeklerinin karşılıksız kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, mevcut düzenin yoğun mesai saatlerinde çalışan işçileri geçim sıkıntısıyla baş başa bıraktığını vurgulayarak şunları söyledi:

Herkesin emeği, alın teri ve üretimi ölçüsünde tüketme hakkına sahip olması Milli Görüş'ün temel prensibidir. Emek bizim medeniyet değerlerimizde temel bir hak sebebidir ve bu hak ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar hiç kimse ve hiçbir kurum tarafından asla gasp edilemez. Alın terine saygı duymak, işçilerimizin bu derdine kayıtsız kalmamayı gerektirir. İşçilerimiz geçim mücadelesi verirken bizler de emeklerin karşılığı, açlık ya da yoksulluk sınırının altında bir yaşam olmasın diye mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. İnanıyoruz ki burada dile getirdiğimiz sorunlar çözüldüğü zaman gerçek bir işçi bayramı kutlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle işçilerimizin gerçekten bayram edeceği günlerin en kısa zamanda gelmesini temenni ediyor, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı tebrik ediyorum.