Erdoğan'ın Almanya'daki Afişlerine Basından Eleştiri

Erdoğan'ın Almanya'daki Afişlerine Basından Eleştiri
Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerinden biri için 14 Mayıs'ta sandık başına gitmek için gün sayarken, Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya afişleri, dünya basınında yankılandı.Ülkedeki seçim çalışmaları yoğun bir şekilde...

Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerinden biri için 14 Mayıs'ta sandık başına gitmek için gün sayarken, Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya afişleri, dünya basınında yankılandı.

Ülkedeki seçim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, partilerin yurt dışındaki seçmenlere yönelik çalışmaları da sürüyor. Yurt dışında en fazla seçmenin olduğu Almanya'da ise seçim öncesi "Erdoğan" krizi yaşanıyor.

Almanya'nın köklü gazetelerinden Bild'in haberine göre, ülkede Erdoğan'ın seçim afişlerinin asılmasına izin verilmesi tartışmalara yol açtı.

"Erdoğan posterleri Almanya'nın sokaklarında" başlığıyla medyada yer alan haberde, afişlerin ortamı karıştırdığı ifadelerine yer verildi.

"Erdoğan, 1,5 milyon gurbetçinin oyunu istiyor. Erdoğan'ın Nürnberg'deki seçim afişleri şimdi ortalığı karıştırdı" ifadelerini kullanılan haberde, şehrin birçok noktasında afişlerin yer aldığı vurgulandı.

"Neden Almanya'da Seçim Afişi Var?"

Bavyera Eyalet Parlamentosu'nda görevli Yeşiller Partisi'nin vekili Cem Bozoğlu ise konuyla ilgili olarak "Bazı AKP afişleri kaldırıldı fakat bunun sebebi belediyenin kararını değiştirmesi mi belli değil" yorumunu yaptı.

Öte yandan Bild gazetesi, Türkiye'deki seçimler için Almanya'da afişlerin yer almasını eleştirerek, "Türkiye'deki seçimler için Almanya'da neden seçim afişleri var?" sorusunu sordu.

Erdoğan İçin Her Şey Ortada!

Son olarak Bild gazetesi, haberinde Türkiye'de seçim için yapılan anketlere de yer verdi. Anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde oluşuna dikkat çeken Bild, Erdoğan'ın sağlık problemi yaşadığını da yazdı:

Şu an Erdoğan için her şey ortada: Anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile kafa kafaya yarış var. Buna ek olarak Erdoğan şu aralar sağlık sorunuyla uğraşıyor ve bazı seçim kampanyalarını iptal etti.