Eski Ülkü Ocakları Başkanı Karamahmutoğlu'ndan Seçim Değerlendirmesi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Karamahmutoğlu'ndan Seçim Değerlendirmesi
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, seçim sonuçlarını yorumlanayan "Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimin galibidir" ifadesini kullandı. Ayrıca, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri...

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, seçim sonuçlarını yorumlanayan "Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimin galibidir" ifadesini kullandı. Ayrıca, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için de değişim umudu olduğunu belirterek "Oyumu değişimden yana kullanıyorum. Ülkenin değişime ihtiyacı var" dedi.

Karamahmutoğlu, seçimlerdeki sonuçları analiz ederken, hükümetin imkanlarıyla 21 senedir devam eden etkisini vurguladı. İlçe seçim kurullarından oy pusulasına, birleştirme tutanaklarından ithal seçmen durumuna kadar çok sayıda faktörün seçim sonuçlarını etkilediğini belirtti. Öte yandan, yüzde 2, 3 veya 4'lük oy kaymalarının olduğunu kaydetti.

14 Mayıs'ta alınan oy sonuçlarının gösterdiği gibi, Karamahmutoğlu'na göre Erdoğan bu seçimin kaybedeni oldu. Ülkenin yenilenmeye ve değişime ihtiyacı olduğunu belirten Karamahmutoğlu, sosyolojinin sadece demografik olarak değil, yaşam biçimleri, kültürel ve tüketim alışkanlıkları gibi alanlarda da değiştiğini dile getirdi.