Euronews'e Göre Bu Detay Gözden Kaçıyor! Seçimin Kaderini Belirleyebilir

Euronews'e Göre Bu Detay Gözden Kaçıyor! Seçimin Kaderini Belirleyebilir
Seçimlere geri sayım devam ederken, Euronews'un dikkat çeken bir analiz yayımladı ve seçimin sonucunu belirleyebilecek seçmen grubunu açıkladı.Dünya basını, Karadeniz gazının karaya ulaşmasını mercek altına alırken, Erdoğan'ın...

Seçimlere geri sayım devam ederken, Euronews'un dikkat çeken bir analiz yayımladı ve seçimin sonucunu belirleyebilecek seçmen grubunu açıkladı.

Dünya basını, Karadeniz gazının karaya ulaşmasını mercek altına alırken, Erdoğan'ın son hamlesini manşetlerine taşıdı. Ankara'daki gelişmeleri yakından takip eden birçok gazete ve televizyon, seçimlerle ilgili gelişmeleri okuyucuları ve izleyicileriyle anlık olarak paylaştı.

Euronews'ten Dikkat Çeken Analiz 

Euronews, Türkiye'yi yakından takip ederek dikkat çeken bir analiz yayınladı. Geçmişteki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de göz önünde bulunduran Euronews, seçimin kaderini belirleyebilecek seçmen grubunu açıkladı.

'Avrupa'daki Türk seçmenler, Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne rol oynayabilir?' başlıklı analizinde, Türk vatandaşlarının 14 Mayıs'ta oy kullanacağını belirtti.

Yurt dışında oy kullanacak seçmenlerin yaklaşık yüzde 5.3'ü bulması nedeniyle, Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki sıkı yarışın sonucunun belirlenmesinde, Türk gurbetçilerin rolünün çok önemli olabileceğine dikkat çekti.

Almanya'daki Türk Seçmenler Gözden Kaçıyor

Euronews, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan anketlerin neredeyse eşit bir sonuç gösterdiğini belirtirken, özellikle Almanya'daki Türk seçmenlerin hesaba katılmadığına dikkat çekti.

Avrupa'daki Türk seçmenlerin seçim sonuçlarını etkileyebileceğini belirten Euronews, 2018 seçimlerinde 3,04 milyon Türk vatandaşının yurt dışından oy kullanmak üzere kayıt yaptırdığını hatırlattı.

Ayrıca Euronews, Avrupa'daki Türk seçmenlerin çoğunlukla Erdoğan'ı desteklediğini belirtirken; Erdoğan'ın Almanya'da %64, Fransa'da %63, Hollanda'da %72, Belçika'da %74 ve Avusturya'da %71 oy aldığını vurguladı.

Son olarak da anket sonuçlarına göre 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ikinci tura kalacağına işaret etti.