Gezici Araştırma'dan Şaşırtan Anket: Yüzde 6'yı Geçerlerse İkinci Tura Kalır

Gezici Araştırma'dan Şaşırtan Anket: Yüzde 6'yı Geçerlerse İkinci Tura Kalır
Anket sonuçlarına göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın toplam oyları yüzde 6'yı geçerse, seçimin ikinci tura kalabileceği öngörüldü.Millet İttifakı ÖndeGezici Araştırma...

Anket sonuçlarına göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın toplam oyları yüzde 6'yı geçerse, seçimin ikinci tura kalabileceği öngörüldü.

Millet İttifakı Önde

Gezici Araştırma Şirketi, 24-26 Nisan tarihleri arasında 29 il ve 152 ilçede 3 bin 991 kişiyle görüşerek yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 48.7'si Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade ederken, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih edenlerin oranı yüzde 44.6 olarak belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takviminin devam ettiği şu dönemde, cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin oy oranlarına ilişkin anket sonuçları yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce'yi destekleyenlerin oranı yüzde 4.7, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan lehine oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 2 olarak belirlendi.

Oğan-İnce Oyları Yüzde 6'yı Geçerse, Seçim İkinci Tura Kalır

Gezici Araştırma Şirketi'nin son anketine göre, İnce ve Oğan'a verilecek toplam oyların yüzde 6'yı geçmesi durumunda seçimlerin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. İlk turda bir sonuç çıkmaması durumunda, ikinci turda Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı belirlenecek.

İnce "Yanlış Yapıyor" 

Ankette ayrıca, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme çağrılarına rağmen adaylıktan vazgeçmeyişi de soruldu. Yüzde 78.8'i İnce'nin adaylığını sürdürmesinin yanlış olduğunu düşünürken, yüzde 21.2'si kararını doğru buldu.

Murat Gezici, sahadan gelen veriler kapsamında AK Parti'nin kadın seçmenlerle olan zayıf ilişkisinin neredeyse koptuğunu söylerken, bu durumda HÜDA PAR ile yapılan ittifakın kritik rol oynadığını belirtti.