Cumhurbaşkanı Adaylarına Nasıl İmza Atılır?

Cumhurbaşkanı Adaylarına Nasıl İmza Atılır?
YSK, seçmenlerin aday çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayları için imza sürecini başlattı. 22 Mart'ta başlayan sürecin 27 Mart'a kadar devam edeceğini aktaran YSK, aynı zamanda sürecin şeffaf bir şekilde izleneceğini söylemişti.Bu...
YSK, seçmenlerin aday çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayları için imza sürecini başlattı. 22 Mart'ta başlayan sürecin 27 Mart'a kadar devam edeceğini aktaran YSK, aynı zamanda sürecin şeffaf bir şekilde izleneceğini söylemişti.
Bu kapsamda başlayan imza yarışında herkes sonuçları merak ederken, nasıl imza atılacağını araştırıyor. Peki, seçmenler aday göstermek istediği Cumhurbaşkanı adaylarına nasıl imza atabilir?

Cumhurbaşkanı Adayları İçin Nasıl İmza Atılır?

YSK'nın belirlediği üzere seçmenler, resmi ve soğuk damgalı kimlik belgeleriyle birlikte bağlı oldukları ilçelerin seçim kurullarına giderek, listelenen adaylar için imza verebilecekler.

Adaylar için imza işlemi elektronik ortamdan internet aracılığıyla yapılamıyor. Yani seçmenlerin ilçe seçim kurulları üzerinden imza atmaları gerekiyor.

Hangi Tarihlerde İmza Atılabilecek?

22 Mart tarihinde YSK'nın başlattığı uygulamada seçmenler, listelenen Cumhurbaşkanı adayları için imza verebilecekler. 27 Mart Pazartesi saat 20.00'a kadar devam edecek olan süreçte, imza vermek isteyenlerin işlemlerini bu tarih aralığında tamamlaması gerekecek.

Kim Ne Kadar İmza Topladı?

Dün ilk kez başlayan imza uygulamasında adaylardan ikisi 25 bini aştı. Muharrem İnce 28 bin 235 imza alırken, Fatih Erbakan 27 bin 910 imza, Sinan Oğan 15 bin 573, Doğu Perinçek 6 bin 679, Yakup Türkal 933, Erkan Trükten 397, Ahmet Özal 237 ve Halil Murat Ünver imza aldı. Diğer adaylar ise 100 imzayı henüz aşamadı.