Hangi Cumhurbaşkanı Adayı Ne Kadar İmza Aldı?

Hangi Cumhurbaşkanı Adayı Ne Kadar İmza Aldı?
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK Başkanlığında açıklama yaptı. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde, seçmenler tarafından gösterilecek olan cumhurbaşkanı adaylarının imza süreçlerini takip için yeni...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK Başkanlığında açıklama yaptı. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde, seçmenler tarafından gösterilecek olan cumhurbaşkanı adaylarının imza süreçlerini takip için yeni bir uygulama yapıldığını bildirdi.

Söz konusu adayların isimlerinin dün itibarıyla YSK tarafından ilan edildiğini söyleyen Yener, adayların 100 bin imza toplama süreçlerinin başladığını ve sürecin 27 Mart 2023 saat 20.00'a kadar devam edeceğini belirtti.

Toplanan imzaların anlık olarak takip edilebileceğini belirten Yener, şunları kaydetti:

Kurulun yeni uygulamasıyla il, ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin ekranda anlık olarak takibi mümkündür. Mümkün olduğunca şeffaf, güvenilir bir ortam yaratmak amacıyla bu uygulamamız kapsamında, salonda isteyen adaylarımız ve temsilcilerimizin imza süreci sona erene kadar takip etme imkanları vardır.

Ayrıca da verilerin gün sonunda kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı. Dün açıklanan listede ise Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın başvurularının, kanunda aranan şartları taşıdığından kabul edildiği bildirilmişti.

Hangi Adaya Ne Kadar İmza Atıldı? 

YSK'nın 27 Mart tarihine kadar her gün güncelleyeceği listede şimdiye kadar atılan imza sayısı şöyle oldu: