İkinci Tura Kalırsa Kim Seçilir, Oy Oranı Nasıl Olur?

İkinci Tura Kalırsa Kim Seçilir, Oy Oranı Nasıl Olur?
3 bin 109 kişiyle 23-24 Mart 2023 tarihlerinde anket yapan Areda Survey'in çalışmalarının sonucunu, siyasal iletişimci Ferhat Murat Aktardı.Murat'ın aktardıklarına göre araştırmaya katılanların yüzde 40'ı AK Parti'ye, yüzde...

3 bin 109 kişiyle 23-24 Mart 2023 tarihlerinde anket yapan Areda Survey'in çalışmalarının sonucunu, siyasal iletişimci Ferhat Murat Aktardı.

Murat'ın aktardıklarına göre araştırmaya katılanların yüzde 40'ı AK Parti'ye, yüzde 24'ü CHP'ye, yüzde 9.3'ü de MHP'ye oy vereceğini kaydetti.

Oranlara bakıldığında Cumhur İttifakı'ndaki partilerin toplamda %51.6 aldığı görülüyor. Millet İttifakı'ndaki toplam oy oranı ise yüzde 33.9 ve HDP de eklendiğinde yüzde 44.9 oluyor.

Yapılan son ankete göre Meclis'te çoğunluk Cumhur İttifakı'nda görünürken, "Bu da ikinci tura giderken Cumhur İttifakı'nın ortak adayına oy verme motivasyonunu yükseltecek. Çünkü Meclis'te bir iktidar durumu söz konusu. Orada farklı bir seçeneğin yönetimde uzlaşmaya engel teşkil edeceğini düşünerek böyle bir sonuç ortaya koyabilir" sonucu kaydedildi.

Son olarak Ferhat Murat, sonuçlara göre seçimin ikinci tura kalması durumunda, katılımcıların yüzde 53.7'sinin Recep Tayyip Erdoğan'ı, yüzde 46.3'ünün de Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ifade ederek sözlerini bitirdi.