İmamoğlu'ndan Erzurum'da Yaşanan Gerginlik Açıklaması

İmamoğlu'ndan Erzurum'da Yaşanan Gerginlik Açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da gerçekleştirilen "Halk Buluşması"nda yaşanan gerginliğe yönelik, "Milletimin değerlerinden, milletimin güzelliklerinden bu seslenişe başladım. Belki 5,...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da gerçekleştirilen "Halk Buluşması"nda yaşanan gerginliğe yönelik, "Milletimin değerlerinden, milletimin güzelliklerinden bu seslenişe başladım. Belki 5, belki 6. dakikasında buradan taşlar yağmaya başladı. Bakın taşlar yağmaya başladı ve tek bir müdahale yapılmadan izlendi. Aşağıya indim." şeklinde konuştu.

Erzurum'daki programında yabancı cisimlerin atılmasıyla yaşanan gerginlik sebebi ile bir grup CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karşıladı.

Uçaktan inen İmamoğlu havalimanında kendisini bekleyen kalabalığa otobüsün üstünden yaşananları dile getirdi.

Bugün Çorum'a, Sivas'a, sonrasında da Erzurum'a gittiklerini ifade eden İmamoğlu, "Biz oraya vardığımızda aynen böyle bir ortam. Vatandaşlara sesleniyoruz. Arkamız boşluk, hemen onun arkasında, sözüm ona 1,5 metrede bir polislerin yüzüne doğru baktığı, 150-200 kişi. Polis kardeşlerim de dinlesin. Polis kardeşlerimin de kulağı bende olsun, 150-200 insan orada. Sizden daha fazla bir kalabalık beni karşılıyor. Konuşmama başlıyorum. Ve benim milletime nasıl seslendiğimi siz bilirsiniz. Milletimin değerlerinden, milletimin güzelliklerinden bu seslenişe başladım. Belki 5, belki 6. dakikasında buradan taşlar yağmaya başladı. Bakın taşlar yağmaya başladı ve tek bir müdahale yapılmadan izlendi. Aşağıya indim." dedi.

Taşların bazılarının arkadaşlarına bazılarının ise camlara geldiğini belirten İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu arada ben bu konuşmayı yaparken yaklaşık 150 metre ileride de yine bir 150-200 kişi. Topu topu bu, 300-400 kişi. Bunlar azmettirilmiş insanlardır. Bakın azmettirilmiş insanlardır. Dinleyin anlayın sevgili hemşehrilerim. Soranlara anlatacaksınız, dinleyin. Bunlar, bu insanlar taşları attıkça gözümün önünde çocuğun başı kanamaya başladı. Bir teyzenin gözü, bir amcanın başı, yarıldı. Yere yığıldı. Bir yandan taşlar yağıyor. Arkadaşlarım, beni korudular."

İmamoğlu, havalimanına giderken sadece bir trafik polisinin kendilerine eşlik ettiğini öne sürdü.

Havalimanında 2,5 saat beklediğini söyleyen İmamoğlu, Vali'nin bilgi vermek için arkadaşlarını arayarak 7 kişinin yaralı olarak belirlendiği bilgisini verdiğini ancak kendisinin yaralı 12 kişiyle konuştuğunu aktardı.

"Bu Atılan Taşlar, Kardeşliğimize Atılmıştır"

İmamoğlu, "Bu atılan taşlar, Ekrem İmamoğlu'na atılmadı. Bu atılan taşlar, kardeşliğimize atılmıştır. Bu memleketin değerlerine, inancına, milletin birlik ve beraberliğine atılmıştır. Çok şey yaşatıldı bu millete." dedi.