İzmir'de Kimler Hangi Partiden Aday Oldu?

İzmir'de Kimler Hangi Partiden Aday Oldu?
14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimden önce İzmir'deki siyasi partilerde bir yoğunluk hakim. Aday adaylık başvurularının sona ermek üzere olduğu bugünlerde bazı partiler süreyi uzattı. İyi Parti 24 Mart'a kadar aday...

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimden önce İzmir'deki siyasi partilerde bir yoğunluk hakim. Aday adaylık başvurularının sona ermek üzere olduğu bugünlerde bazı partiler süreyi uzattı. İyi Parti 24 Mart'a kadar aday adayı başvurularını almaya devam edeceğini duyururken, İzmir'de AK Parti ve CHP'den çok sayıda aday başvuru yaptı.

Alınan bilgiler kapsamında AK Parti ve CHP İzmir'de 1. ve 2. bölgeden milletvekili olmak isteyen 100'den fazla isim aday adaylık başvurusunu tamamladı. MHP ve İYİ Parti'de ise 100 ismin başvuru yaptığı öğrenildi.

Deniz Yücel Aday Adaylık Başvurusu Yaptı 

CHP'de Sema Pekdaş ve Hüseyin Mutlu Akpınar gibi eski belediye başkanları başvuru yaptı. Bu isimlerin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanlığı görevini bırakan Deniz Yücel de aday adayı olmak için başvurusunu tamamladı. Ayrıca sanatçı Onur Akın da yine İzmir 2. bölgeden başvuru yaparken CHP'den aday adaylığı başvurusu yapanların sayısı 210'u aştı.

MHP'den Aday Olacaklar Belli 

Öte yandan MHP İzmir Milletvekilliği görevlerini yöneten MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, 2. bölgeden başvurusunu yaptı. Hasan Kalyoncu ise 1. bölgeden başvurusunu tamamladı.

Ayrıca MHP'de, Enerji Bakanlığı Daire Başkanlığı görevini yapan Kadir Bektaş ve Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi görevindeki Cihan Aslan da aday adaylık başvurusu yaptı.

İYİ Parti Süreyi Uzattı 

İYİ Parti, milletvekili aday adaylığı başvurularını 24 Mart Cuma gününe kadar uzattığını açıklamıştı. Şu anda milletvekili olan Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray, yine kendi bölgelerinde milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Onlar dışında il başkanlığı görevinden istifa eden Hüsmen Kırkpınar da yine 2. bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptığı bildirildi.