KONDA 2023 Seçim Anketi Ne Zaman Gelecek?

KONDA 2023 Seçim Anketi Ne Zaman Gelecek?
En çok merak edilen araştırma şirketlerinden biri olan Konda'nın 2023 son seçim anket sonuçları da bu kapsamda araştırılmaya başlandı. Ancak henüz Konda tarafından seçim anketi sonuçları açıklanmadı.14 Mayıs 2023'te yapılacak...

En çok merak edilen araştırma şirketlerinden biri olan Konda'nın 2023 son seçim anket sonuçları da bu kapsamda araştırılmaya başlandı. Ancak henüz Konda tarafından seçim anketi sonuçları açıklanmadı.

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'ne az bir zaman kala, araştırma şirketleri son anket sonuçlarını açıklamaya başladı.

Her gün yeni bir şirket daha anket sonuçlarını açıklarken, Konda'nın anketleri merak ediliyor. Peki, en çok merak edilen anket şirketlerinden Konda, anket sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Sadece Aboneleriyle Paylaşıyor

Türkiye'nin en çok merak edilen araştırma şirketlerinden biri olan Konda, 2023 yılı seçimleri kapsamında yaptığı anketleri sadece aboneleriyle paylaşıyor. İnternette ya da çeşitli medya kaynaklarında Konda'nın yaptığı anketler yayımlanmıyor. Bu nedenle de Konda, 14 Mayıs 2023 tarihine kadar herhangi bir anket yayımlamayabilir. Konuyla ilgili olarak da hiçbir açıklama şimdilik yok.

KONDA Müdür Ne Diyor? 

Bundan yaklaşık 3 hafta kadar önce verdiği bir röportajda seçimlere dair yaptıkları anketlerden detaylar veren KONDA Araştırma Genel Müdürü Aydın Erdem, ”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaybetme ihtimali yüksek. Ancak muhalefet açısından ortada çantada keklik bir durum yok." demişti

Öte yandan Muharrem İnce'nin oylarının seçim yaklaştıkça azalacağını, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) de seçimlere kendi liste kararıyla girmesinin büyük bir risk olduğunu söylemişti. Seçimde kimin kazanacağına dair sorulara ise şu ifadelerle yanıt vermişti:

Şu anda Erdoğan’ın kaybetmesi, kazanmasından daha yüksek ihtimal görünüyor. Ama muhalefetteki 15 Mayıs günü ‘zaferi kutlayacağız’ hikayelerinin çok erken olduğunu düşünüyorum.

Erdoğan’ın oylarında geçtiğimiz senenin sonlarına doğru bir düşüş trendi vardı. Ama o öyle devam etmedi. Erdoğan oylarını belli yerlerde muhafaza etti. O sıralarda muhalefet de kendini toparlayamamış ve adayını çıkarmamış bir haldeydi. Yani Erdoğan bir şeyleri kazanıyor değil de öbürü de bir şeyleri kaybediyor olabilir.

İktidar seçimi kaybedebilir gibi görünüyor. Bazı şeyleri sadece anketlerden değil toplumsal atmosferden de anlayabiliyorsunuz. Bunlar tabii sosyal medyada ne konuşulduğu meselesi değil. Bu hissettiğiniz bir şeydir. Bu televizyondaki habercilerin diline, dizilerdeki senaryoya, reklamlara bile yansır. Bence toplumda öyle bir atmosfer var.