Kulis: Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'ye Ne Teklif Edecek?

Kulis: Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'ye Ne Teklif Edecek?
Memleket Partisi'nin lideri Muharrem İnce, bugünlerde cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza toplamaya devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi ziyaret edeceğini söyledi. Ziyaret açıklamasının ardından da medyada ziyarete...

Memleket Partisi'nin lideri Muharrem İnce, bugünlerde cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza toplamaya devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi ziyaret edeceğini söyledi. Ziyaret açıklamasının ardından da medyada ziyarete dair çok sayıda iddia ortaya atıldı. Kulisler arasında yer alan iddialardan en güçlüsü ise cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifiydi.

Peki, iddialar doğru mu? Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'yle ne görüşecek, ne zaman görüşecek? İşte medyada yer alan kulisler...

Görüşme Ne Zaman Yapılacak?

Medyada yer alan kulislere göre Kılıçdaroğlu, bu hafta bir dizi parti ile görüşme yapacak. 27-31 Mart taslağına göre Memleket Partisi planlamada yok. Ama çok da geç olmayacağı düşünülen bir vakitte görüşme bekleniyor. Son bir karar değişikliği yaşanmazsa, Nisan'ın ilk haftasında görüşme gerçekleşebilir.

Kılıçdaroğlu Neyi Bekliyor, Görüşme Neden Hemen Yapılmıyor?

Yine kulislerde konuşulanlara göre Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce ile hemen görüşmemesi, adaylığının seçimlere nasıl etki edeceğini kestirememesinden kaynaklanıyor.

CHP'nin önüne çok farklı anketler gittiğinden sadece güvenilir kaynaklara bakan parti, bazı anketlerin şişirilmiş olduğunu düşünüyor. Bu yüzden de çalışmalarına göre İnce'nin aldığı oyların yansıtıldığı gibi yüksek olmadığını tespit ediyor.

Öte yandan seçimin son haftasında kimin önde olduğuna bakan bir seçmen tabanı olduğuna da dikkat çekiliyor. Bu nedenlerle de İnce'nin 100 bin imza toplayıp aday olması durumunda seçime nasıl bir etki olacağını tespit etmeye çalışan CHP, İnce ile görüşmesini imza günlerinin bitişine erteleyebilir.

Muharrem İnce Çekilecek mi?

CHP'lilere göre İnce, "Sağı solu belli olmaz ama kaybettiren olmayı göze alamaz belki Kılıçdaroğlu ile bir müzakere yapar" yaklaşımında.

İnce'ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı mı Verilecek?

Ortaya atılan İnce'ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı verilecek iddiaları henüz doğrulanmadı. Ancak Millet İttifakı'nın 12 maddelik yol haritasında yardımcılık konusunda net ifadeler de bulunuyordu:

3. Madde- Millet İttifakına dahil partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak.

12. Madde- İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanları Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.

Bu nedenle de Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilerek Millet İttifakı'na katılması durumunda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması da bekleniyor.

Kılıçdaroğlu İnce'nin Dileğini mi Gerçekleştirilecek?

Öte yandan CHP, olası iktidarında en çok önemsedikleri bakanlığın MEB olduğunu sık sık hatırlatırken, bir başka hatırlatmada Muharrem İnce'nin "MEB çocukluk hayalim" deyişi gündem oldu.

Kulislerde İnce'ye Milli Eğitim Bakanı görevinin teklif olarak götürülebileceği konuşulmaya başlandı.