Kulis: Millet İttifakı Ortak Liste Çıkaracak mı?

Kulis: Millet İttifakı Ortak Liste Çıkaracak mı?
Yeni seçim yasası ile birlikte uygulanacak olan seçim sistemi, ittifakların parlamentoda daha fazla milletvekiliyle temsil edilmenin yollarını aramasına neden oldu. "Ortak listeyle seçime girilmesinin sağlayacağı avantajlara" dikkat...

Yeni seçim yasası ile birlikte uygulanacak olan seçim sistemi, ittifakların parlamentoda daha fazla milletvekiliyle temsil edilmenin yollarını aramasına neden oldu. "Ortak listeyle seçime girilmesinin sağlayacağı avantajlara" dikkat çekilirken, bu yöntemle, parlamentoda kazanılabilecek koltuk sayısının artacağı düşünülüyor.

Medyada yer alan kulis haberlerine göre, "ittifak içi ittifak" seçeneğinden sonuç alamayan, bazı illerde CHP ile İyi Parti arasında "fermuar listede" uzlaşan ve "beşli ortak liste" için görüşmeleri sürdüren Millet İttifakı'nda, "altılı liste olasılığına yönelik çabanın sürdüğü" iddia ediliyor.

Kulislerde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı telefon görüşmesinde "altılı ortak liste" teklifinde bulunduğu, ancak Akşener'in bu teklife sıcak bakmadığı öne sürülüyor.

Altılı Masa kurmayları ise Millet İttifakı'nın seçime ortak listeyle girmesi seçeneğinin tamamen rafa kalkmadığını belirtiyor.

Kaynaklar, CHP ile İyi Partili kurmaylar arasında bu konuda görüşmelerin yapılabileceğini, iki liderin altılı ortak liste konusunda uzlaşamamış olsa bile 9 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar listelerle ilgili her türlü gelişmenin yaşanabileceğini vurguluyor.