Mithat Sancar: "Kararımız Politiktir, Pazarlık Söz Konusu Değil"

Mithat Sancar: "Kararımız Politiktir, Pazarlık Söz Konusu Değil"
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı son bir açıklamada Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi. Yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:Tek adam rejimini sonlandırma noktasında...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı son bir açıklamada Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi. Yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik. Kararımız politiktir ve bir pazarlık söz konusu değildir.

HDP, Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime katılacağını açıklarken, kimi destekleyecekleri hakkında açıklama yapmamıştı. Ancak bir diğer HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bayramdan sonra yapacağımız mitinglerde cumhurbaşkanı adayının ismini açıklayacağız. Hangi adaya oy vereceğimizi sizlere açık açık söyleyeceğiz" demişti.

Bunun üzerine de Sancar'ın açıklamasıyla 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı belli oldu.

Tüm gözler yapılacak olan açıklamaya çevrilirken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gazeteci İsmail Saymaz'a Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini şu ifadelerle bildirdi:

Biz bu seçimi Türkiye tarihinin en kritik seçimi görüyoruz. İki stratejik hedefimiz var. Birinci hedef, tek adam rejimine son vermek. İkinci hedef, demokratik dönüşüm konusunda en etkili güç haline gelmek. Tek adam rejimine son vermenin yolu cumhurbaşkanlığı seçiminden geçiyor. Bir tarafta rejimi kalıcı hale getirmek isteyen Cumhur İttifakı'nın adayı var; Erdoğan. Diğer yanda, rejimi değiştirme sözü veren Kılıçdaroğlu var. Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik.