Numan Kurtulmuş: İkinci Maç Henüz Bitmedi

Numan Kurtulmuş: İkinci Maç Henüz Bitmedi
Esenler'de sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluşan Kurtulmuş, Türkiye Yüzyılı'nın her alanda daha ileriye gitmek demek olduğunun altını çizdi, sonraki nesillere çok daha güçlü, itibarlı, sözünün...

Esenler'de sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluşan Kurtulmuş, Türkiye Yüzyılı'nın her alanda daha ileriye gitmek demek olduğunun altını çizdi, sonraki nesillere çok daha güçlü, itibarlı, sözünün tesiri güçlü olan bir Türkiye bırakacaklarını belirtti.

Türkiye'nin yaşadığı 28 Şubat, 27 Nisan, 15 Temmuz gibi olağanüstü dönem denemelerine milletin sonuna kadar direndiğini söyleyen Kurtulmuş, bin sene sürecek denilen 28 Şubat'ın yerinde yeller estiğini ve o döneme ait kimsenin kalmadığını aktardı.

Kurtulmuş, 27 Nisan'da muhtıra verenlerin, karşılarında kaya gibi dik duracak bir hükümet görmeyi ummadıklarını belirterek, "'Siz kimsiniz de bu muhtırayı veriyorsunuz.' dendiği zaman pıllarını pırtılarını toplayarak onlar da gerisin geriye gittiler. Bu millet darbeler, muhtıralar, olağanüstü dönemleri geride bıraktı. Vesayeti sonlandırdı. Tarihin çöplüğüne onları gönderdi ve onun için şimdi güvenerek ileriye doğru yürüyor." dedi.

"Kupa Finalini Alacağız"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin iki maçlı bir kupa finali gibi olduğunu ve ilk maçı aldıklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"İkinci maç henüz bitmedi. Onu da aldıktan sonra kupa finalini alacağız. Rehavete kapılmak yok. İnşallah rekor oyla Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçeceğiz. Adamları görüyorsunuz. Daha seçim akşamı sandıkların açılması bitmeden hemen algı operasyonlarına giriyorlar. İstanbul'da belediye başkanlığı yapmayan sözde belediye başkanı, televizyonlara kalkıp diyor ki, 'Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı'dır.' O anda kendisi de biliyor, elinde rakamlar var. O rakamlarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun geriden nal topladığını biliyor. Şimdi öyle bir oranla Tayyip Erdoğan seçilsin ki bunların televizyonlara çıkacak yüzü de kalmasın."

Kurtulmuş, Orta Doğu'daki terörün sadece terör örgütlerinin işi değil, burayı bölüp parçalamak isteyen emperyalist devletlerin projesi olduğunu vurgulayarak, "Buna karşı çıkan bir Tayyip Erdoğan'la, 'PYD, YPG bize zarar verecek bir örgüt mü?' diyebilecek kadar terör meselesini anlamamış bir Kılıçdaroğlu vardır. Bir tarafta dış politikada 'Türkiye ekseni' diyerek Türkiye'nin yerli, milli eksenini tahkim etmek isteyen Tayyip Erdoğan var, diğer tarafta 'Biz Türkiye'yi Avrupa'yla hizalayacağız.' diyerek elin gazetelerine demeç veren Kılıçdaroğlu var." şeklinde konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'a eşlik etti.