Seçim Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak? RTÜK Başkanı Açıklama Yaptı!

Seçim Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak? RTÜK Başkanı Açıklama Yaptı!
On milyonlarca kişi saat 17'ye kadar ülke çapındaki okullarda sandık başına gitti. Sabah 8'de başlayan oy verme işlemi saat 17'ye kadar devam ederken, sonuçlar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bu kapsamda, sandıklar açılırken...

On milyonlarca kişi saat 17'ye kadar ülke çapındaki okullarda sandık başına gitti. Sabah 8'de başlayan oy verme işlemi saat 17'ye kadar devam ederken, sonuçlar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bu kapsamda, sandıklar açılırken sonuçların ne zaman açıklanacağı ve seçim yasağının ne zaman kalkacağı merak ediliyor.

Seçim Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasakları ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Seçim yasaklarına dair açıklamada bulunan Ebubekir Şahşn "YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21:00'den önce verilmesi seçim yasakları kapsamındadır. YSK'nın bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur." dedi.