Sinan Oğan İkinci Tura Kalacağını ve Yarışacağı Adayı Söyledi

Sinan Oğan İkinci Tura Kalacağını ve Yarışacağı Adayı Söyledi
13. Cumhurbaşkanı ve ATA İttifakı'nın adayı olan Sinan Oğan, katıldığı bir yayında seçimde ikinci tura kalacaklarından emin olduğunu söyledi.NTV'de Seda Öğretir'in programına katılan Sinan Oğan, çeşitli açıklamalarda...

13. Cumhurbaşkanı ve ATA İttifakı'nın adayı olan Sinan Oğan, katıldığı bir yayında seçimde ikinci tura kalacaklarından emin olduğunu söyledi.

NTV'de Seda Öğretir'in programına katılan Sinan Oğan, çeşitli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda seçimin ikinci turuna kalacağından emin olduğunu söyleyen Oğan, şunları kaydetti:

İkinci tura kalacak oranda oy alacağımı düşünüyorum. Türkiye'nin daha iyi yönetilebileceği iddiasındayım. Çocukların okula, yatağa aç olarak gitmesini istemiyorum. Gençlerimiz yurt dışına rahat nefes almak için gitmesini istemiyorum. Ülkede adalet sistemi çökmüş durumda, ekonomi çökmüş durumda. Biz bugün teknoloji yatırımlarını konuşmamız gerekirken, öyle şeyler konuşuluyor ki. Türk milletini ve Atatürkçüleri temsil etmek için de aday oldum.

Öte yandan Oğan, ikinci tura kalırsa rakibinin kim olacağı konusunda şaşırtıcı bir tahminde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci tura kalma ihtimalini yüksek görmeye Oğan, şu açıklamayı yaptı:

Sayın Erdoğan her zaman yenen taraf oldu. Sayın Erdoğan zorlasa da ben rakibimin Kılıçdaroğlu olduğunu tahmin ediyorum.

Asıl ana seçim 2-3 yıl sonra olacak. Kim kazanırsa kazansın ben de kazansam böyle olacak. Türkiye ekonomisi mevcut yapıyı kaldıracak durumda değil. Ben de parlamenter sistemden yanayım. Kazanırsam 5 yılda parlamenter sisteme geçilecek.

Net bir milyon normal artışın dışında oy var. 3 milyon insan deprem bölgesinin dışına gitti. Ne kadar hayatını kaybeden insan nüfustan düşüldü. Bunların yerine kimler oy kullanacak bilmiyoruz.

Seçim güvenliği konusunda Sayın Kılıçdaroğlu'nu kendinden çok emin görüyorum sandık güvenliği konusunda. Biz her şeye rağmen sandıklara sahip çıkacağız.

İkinci Tura Kalmazsa Kimi Destekleyecek? 

Öte yandan Sinan Oğan, ikinci tura kalamaması durumunda kimi destekleyeceğini de açıkladı.

Benim hiçbir şüphem yok ikinci tura kalacağız. Şu an oyunu artıran tek aday benim. Diğer adayların oyları düşüyor. Bizim imkanlarımız diğer adaylar gibi değil. Eğer olur da bu bir seçim ilk turda kaybedersek, biz ilk önce partimize danışacağız, bizi destekleyen sivil toplum kuruluşlarına danışacağız. İkinci tura kalan adaylarla da görüşeceğiz.

Bizim yüzde 30'luk bir oy tabanımız var. Başlangıçta yüzde 3, yüzde 5, yüzde 7 böyle aralıklarla başladık. Şu anda yüzde7- 9 aralığındayız. 9-16 ve sonrasında da 16-30 ve üzeri aralığına çıkacağız. Seçime kadar çok hızlı bir grafik yükselişine şahit olacaksınız.

Televizyonlar bize çok yer vermiyor. Siz bize yer verdiniz sağ olun. Ülkemizde medya üzerinde özgürlüğün olmadığı medya üzerinde baskının olduğunu görüyoruz.