Sınır Kapısında Oy Verme İşlemleri Devam Ediyor

Sınır Kapısında Oy Verme İşlemleri Devam Ediyor
Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapıları Kapıkule, İpsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy'de oy kullanabiliyor.Dereköy Sınır Kapısı'nda oy kullanan vatandaşlardan...

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapıları Kapıkule, İpsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy'de oy kullanabiliyor.

Dereköy Sınır Kapısı'nda oy kullanan vatandaşlardan Erol Kutlu, Bulgaristan'dan iş gezisi için Türkiye'ye geldiğini dile getirdi.

Oy kullanmanın her vatandaşın asli görevi olduğunu belirten Kutlu, seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

"Oy Kullanmak En Önemli Vatandaşlık Haklarından Bir Tanesidir"

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı tüm vatandaşları oy kullanmaya çağıran Kutlu, "Oy kullanmak en önemli vatandaşlık haklarından bir tanesidir. Nihayetinde milletin iradesinin yansıdığı yegane yer sandıktır." şeklinde konuştu.

Kutlu, Türkiye için seçimlerin önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin güçlü olmasının bölgedeki istikrarına her zaman katkı sağladığını belirten Kutlu, "Her seçim memleketimiz için çok önemli. Bu seçimler bilhassa çok daha önemli. Malum jeopolitik ve coğrafik ortamda oluşan bu istikrarsızlıklar kuzeyimizdeki savaş, güneyimizdeki Ortadoğu'nun hali ortada. Dolayısıyla çok önemli bir seçim. Türkiye ne kadar güçlü çıkarsa bu seçimden o kadarda coğrafyada çok daha istikrar sağlanacağı kanaatindeyim." dedi.

"Arkasındayız Bu Vatanın"

Kapıkule Sınır Kapısı'nda da oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Fransa'da yaşayan Nedim Cömert, izin dönüşü oyunu Kapıkule'de kullandıklarını aktardı.

Oy kullanma işlemini sorunsuz tamamladıklarını aktaran Cömert, "60 yaşındayım ilk kez sınır kapısında oy kullandım. Girişte yönlendirmeler vardı. Radyo ve televizyonda da duymuştuk. Oyumuzu kullandık, görevimizi yerine getirdik. Türkiye bizim canımız ciğerimiz, arkasındayız bu vatanın." şeklinde konuştu.

Bulgaristan'a giden Hasan Öztürk ise iş gereği bir ay yurt dışında kalacağını ve çıkış yapmadan oyunu kullandığını söyledi.

Oyunu kullandığı için mutlu olduğunu söyleyen Öztürk, "Girişteki büyük pankart dikkatimi çekti, hemen gelip oyumu kullandım. Kimliği göstererek oyumu kullandım. Seçimler vatana millete hayırlı olsun." dedi.

Yunanistan'a giden Oğuz Atılgan da seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Trakya'daki gümrük kapılarında oy kullanma işleminin başladığı 27 Nisan Perşembe gününden bugüne kadar Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarında 2 bin 579 kişi oy kullandı.

Sınır kapılarında tatil günleri dahil 24 saat süreyle oy veriliyor.

Oy verme işlemi 14 Mayıs pazar Günü saat 17.00'da bitecek.