Son Anketlerin Ortalaması Kaç, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan Kaç Oy Alıyor?

Son Anketlerin Ortalaması Kaç, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan Kaç Oy Alıyor?
Nisan ayında yapılan kamuoyu araştırmalarının ortalama sonuçlarına göre, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor. Ancak anketlerde yüzde 50...

Nisan ayında yapılan kamuoyu araştırmalarının ortalama sonuçlarına göre, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor. Ancak anketlerde yüzde 50 barajını aşamadığı için seçimin ikinci tura kalacağı tahmin ediliyor.

10 Anketin 8'inde Kılıçdaroğlu Önde 

Metropoll, Gezici, ORC, ALF, Optimar, SONAR, MAK, Aksoy, AR-G ve Yöneylem tarafından yapılan anketlerin ortalamasına göre, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 47.5 iken, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 44.4. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ise yüzde 6 oy alırken, ATA İttifakı adayı yüzde 2.2 oy alıyor.

10 anketin 8'inde Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, sadece Optimar ve SONAR şirketlerinin yaptığı 2 anket Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk sırada olduğunu gösteriyor.

İkinci Tura Kalabilir 

Nisan ayında yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor ancak yüzde 50 barajını aşamıyor.

Yapılan 10 anketten sadece iki tanesinde seçimin ilk turda sonuçlanacağını gösterirken; kararsızlar, cevap vermeyenler ve oy kullanmayacağını söyleyenler orantısal olarak dağıtıldıktan sonra, sekiz firma seçimin ikinci tura kalacağını gösteriyor.

Gezici tarafından yapılan ankette Kılıçdaroğlu ilk turda kazanırken, Optimar'ın anketinde ise Erdoğan ilk turda kazanacak gibi görünüyor.