Sosyalist Güç Birliği Seçim Kararını Netleştirdi

Sosyalist Güç Birliği Seçim Kararını Netleştirdi
SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi, Sosyalist Güç Birliği çatısı altında 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne katılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada ise "Bu partiler seçimlere Sosyalist Güç...

SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi, Sosyalist Güç Birliği çatısı altında 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne katılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada ise "Bu partiler seçimlere Sosyalist Güç Birliği İttifakı içinde ancak kendi ad, aday ve programlarıyla katılacaklardır. İlgili ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve Devrim Hareketi öncülüğünde kurulan Sosyalist Güç Birliği, ellerindeki ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim ettiklerini açıkladı.

20 Ağustos tarihinde Sosyalist Güç Birliği "Yarınlarımızı sermaye çetelerinin, tarikatların, bir avuç haramilerin ve emperyalizmin peçesinden kurtararak emekçilerin laik, demokratik, bağımsız cumhuriyetini kurma" iradesiyle yola çıkmıştı.

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçimlerine katılacak olan SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi ve Türkiye Komünist Partisi'nin adaylarını destekleyeceklerini ifade etti. Açıklamalarında ise şunu kaydetti:

Bu partiler seçimlere Sosyalist Güç Birliği İttifakı içinde ancak kendi ad, aday ve programlarıyla katılacaklardır. İlgili ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmiştir.