TEAM Araştırma'dan Yeni Anket: İki Adayın Oyları Sürekli Düşüyor

TEAM Araştırma'dan Yeni Anket: İki Adayın Oyları Sürekli Düşüyor
TEAM Araştırma'nın son anketine göre, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.4 oy alarak Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer aldı.Ankette, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oylarının sürekli olarak düştüğü belirtilirken, İnce ve Oğan'ın...

TEAM Araştırma'nın son anketine göre, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.4 oy alarak Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer aldı.

Ankette, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oylarının sürekli olarak düştüğü belirtilirken, İnce ve Oğan'ın oy toplamlarının yüzde 5'in altına düşmesi durumunda Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50'yi aşabileceği ifade edildi.

TEAM Araştırma, 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği yüz yüze görüşmelerle 3 bin 54 kişiyle anket yaparak sonuçlarını paylaştı. Ankete göre CHP, İYİ Parti, HDP/Yeşil Sol Parti ve MHP'de bir yükseliş gözlemlendi. Partilerin oy oranları ise şöyle belirlendi:

  • AKP: Yüzde 35.9
  • CHP: Yüzde 27.6
  • İYİ Parti: Yüzde 11.5
  • HDP/Yeşil Sol: Yüzde 11.2
  • MHP: Yüzde 7.5
  • Memleket: Yüzde 3
  • TİP: Yüzde 1.2

İnce Düşüşte: Mart Ayı Oyları Kalıcı Değil

Ankette belirtilen ifadelerde, Muharrem İnce'nin oylarının sürekli olarak düştüğü ve Mart ayında Memleket Partisi oylarında yaşanan ani yükselişin de kalıcı olmadığı vurgulandı.

Yapılan değerlendirmede, İnce'nin oylarının düşüş trendinin devam ettiği ve bu düşüşün sona ermediği ifade edildi. Başka bir deyişle, Memleket Partisi'ne yönelen oyların geldiği adreslere geri döndüğü belirtildi.

Ankete göre, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 1. turda Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer aldı. Son araştırmaya göre, Kılıçdaroğlu 47.4 puan alarak Erdoğan'ın 3 puan önüne geçti.

Muharrem İnce'nin oy oranı %6.1, Sinan Oğan'ın ise %2.1 olarak belirlendi. Ankette yapılan değerlendirmede, "İnce ve Oğan'ın oy toplamı %8.2. Bu toplam %5'in altına düşerse, Kılıçdaroğlu 1. turda %50'yi aşabilir" ifadesi kullanıldı.

Ankette, ittifakların Meclis'teki sandalye dağılımı da ele alındı. Son ankete göre, Cumhur İttifakı'nın Meclis'te 290 milletvekili çıkaracağı öngörülüyor.

Yapılan değerlendirmede de "Mevcut durumda Cumhur İttifakı meclis çoğunluğunu sağlayamıyor, ancak eşikte" ifadesi kullanıldı.