TİP 49 İlde Ayrı Listeyle Seçimlere Gireceğini Netleştirdi

TİP 49 İlde Ayrı Listeyle Seçimlere Gireceğini Netleştirdi
Emek ve Özgürlük İttifakı, Ankara'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin tutum ve politik mutabakat metnini açıkladı. Bu metne göre, Türkiye İşçi Partisi (TİP), 49 il ve 52 seçim bölgesinde...

Emek ve Özgürlük İttifakı, Ankara'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin tutum ve politik mutabakat metnini açıkladı. Bu metne göre, Türkiye İşçi Partisi (TİP), 49 il ve 52 seçim bölgesinde kendi adaylarıyla seçimlere katılacak.

Diğer taraftan, Yeşil Sol Parti, ittifakın bir parçası olarak seçimlere kendi listeleriyle katılacaklar.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), HDP'nin Emek ve Özgürlük İttifakındaki tüm partilerin ortak listelerden seçime girmesi önerisini kabul etmeyerek ittifaktan ayrılmayacağını açıklamıştı. TİP, bazı şehirlerde seçimlere kendi amblemiyle katılma kararı almıştı ve bu kararından geri adım atmamıştı.

Kamuoyunda tanınan isimler olan Mehmet Aslantuğ ve İrfan Değirmenci, son dönemde TİP'ten aday adaylıklarını açıklamışlardı.

Emek ve özgürlük ittifakı, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin tutum ve politik mutabakat metnini Mülkiyeliler Birliği'nde açıkladı. Bu açıklama, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, SMF'den Barış Kayıoğlu, TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Açıklama, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçimlere nasıl katılacağına ilişkin net bilgileri de içeriyordu.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Mülkiyeliler Birliği'nde yaptığı açıklamada, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, ittifaklarının Türkiye'nin demokratik geleceğini inşa etmeyi hedeflediğini ve seçimlerden büyük bir halk desteği alarak çıkmayı amaçladığını belirtti. Akın, emek, barış ve demokrasiden yana güçlü bir Meclis temsiliyetini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Ayrıca Akın, EHP, EMEP, HDP, SMF ve TÖP'ün seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden ortak gireceğini belirtirken, TİP'in ise seçimlere kendi listeleriyle ittifak çatısı altında 49 il ve 52 seçim bölgesinde katılacağını söyledi.