YSK Olası İkinci Tur Takvimini de Açıkladı

YSK Olası İkinci Tur Takvimini de Açıkladı
Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına giderken bugün, yurt dışı seçmenlerin oy verme işlemleri başladı. Seçimlerin ikinci tura kalma ihtimali vatandaşlar tarafından...

Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına giderken bugün, yurt dışı seçmenlerin oy verme işlemleri başladı. Seçimlerin ikinci tura kalma ihtimali vatandaşlar tarafından merak edilirken, araştırmalar da bu yönde yapılıyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bildirilenlere göre 14 Mayıs'taki seçimlerde bir adayın kazanamaması durumunda ikinci tur seçim, 2 hafta sonra 28 Mayıs'ta yapılacak.

YSK İkinci Tur Takvimi

YSK, 2023 seçimleri için belirlediği takvime göre, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yapılacak. İkinci turda adaylardan birinin geri çekilme talebi için 15 Mayıs 17.00'a kadar beklenecek. İtiraz süresi de aynı tarihte saat 17.00'da sona erecek ve ilçe seçim kurulları kararlarını en geç saat 23.59'a kadar açıklayacak.

16 Mayıs'ta, ilçe seçim kurulunun kararlarına karşı yapılan birleştirme tutanaklarına itiraz süresi saat 17:00'da sona erecek ve il seçim kurulları tarafından saat 23:59'a kadar yapılan itirazlar karara bağlanacak.

17 Mayıs'ta, il seçim kurullarının kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına itiraz etme süresi saat 17:00'da sona erecek. İlçe seçim kurulları, SEÇSİS'e sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerini kaydetmeye başlayacak. Yurt dışı ilçe seçim kurulu, varsa saklama ve ulaştırma kurulu, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişiklikleri yapılacak.