Zürih'te Oy Kuyruğu: Vatandaşlar Hangi Adayın Seçilmesini İstiyor?

Zürih'te Oy Kuyruğu: Vatandaşlar Hangi Adayın Seçilmesini İstiyor?
2 gün önce İsviçre'de başlayan, Türkiye 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için üç farklı noktada sandık kuruldu ve kayıtlı 105 bin 820 seçmen oy kullanmak için kuyruklar oluşturmaya devam ediyor.Seçmenler...

2 gün önce İsviçre'de başlayan, Türkiye 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için üç farklı noktada sandık kuruldu ve kayıtlı 105 bin 820 seçmen oy kullanmak için kuyruklar oluşturmaya devam ediyor.

Seçmenler sabah saatlerinde uzun kuyruklar oluşturarak sandıklara gitmeye başladı ve sandıklar 7 Mayıs'a kadar da oy verme işlemleri devam edecek. Eğer seçim ikinci tura kalırsa da vatandaşlar 20-24 Mayıs tarihlerinde yeniden sandığa gidecekler.

İsviçre'de başkent Bern ile Cenevre ve Zürih'te 3 farklı sandık kuruldu ve hala devam eden oy verme işlemleri, İsviçre basınına da konu oldu.

İsviçreli basın vatandaşlara seçimde hangi adayın kazanmasını istediklerini sorarken, vatandaşlardan "Erdoğan'ı istemiyoruz" sesleri yükseldi. Öte yandan kuyrukta yine Erdoğan'ın kazanmasını isteyenler de konuştu.