Sel ve Su Baskınına Karşı Meteorolojiden Uyarı

Sel ve Su Baskınına Karşı Meteorolojiden Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlardan kaynaklanabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım hadiselerine karşı uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) yapılan açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlardan kaynaklanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulunuldu.

Ülkenin kuzeybatı kesimlerinin 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları pazartesi günü Marmara'nın batısında, salı günü ise Marmara'nın doğusunda ve Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde pazartesi ve salı günleri mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta başında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

MGM'den yapılan açıklamada, vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri gerektiği belirtildi.

EDİRNE HAVA TAHMİNLERİ

17 Temmuz Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı. En düşük 18, en yüksek 28 derece.

18 Temmuz Salı günü gök gürültülü sağanak yağışlı. En düşük 16, en yüksek 25 derece.

19 Temmuz Çarşamba günü parçalı bulutlu. En düşük 16, en yüksek 30 derece.

20 Temmuz Perşembe günü az bulutlu. En düşük 16, en yüksek 30 derece.

21 Temmuz Cuma günü az bulutlu. En düşük 17, en yüksek 31 derece. EJH