Tarihi Köprüler Kapatılacak

Tarihi Köprüler Kapatılacak
Edirne'de tarihi Meriç ve Tunca Köprüleri araç trafiğine kapatılacak. 

Edirne'de tarihi Meriç ve Tunca Köprüleri araç trafiğine kapatılacak. Sırpsındığı Köprüsü Projesi ile araç trafiğine kapatılacak tarihi iki köprüdeki taş kırılmaları da onarılacak.

Gündem Gazetesinde yer alan habere göre; Edirne Valisi Günay Özdemir, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Edirne’nin Meriç ve Tunca Köprülerinde oluşan çukurların bakım onarımını sormasıyla Edirnelileri ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı. Özdemir, toplantıda Karayolları Bölge Müdürlüğü adına yatırımları açıklayan Bölge Müdür Yardımcısı’na Meriç ve Tunca Köprüleri’nin geleceği ile ilgili soru sorarak: "Meriç ve Tunca Köprüleri’nin bakımı ile ilgili bir gelişme var mı? En son taşlarında kırılmalar vardı." ifadelerine yer verdi.

Özdemir’in sorusunu yanıtlayan Karayolları Bölge Müdürlüğü Temsilcisi, Edirnelilere önemli bir sürpriz açıkladı. Toplantıda yapılan açıklamaya göre; köprüler trafiğe tamamen kapatılarak yayalaştırılacak. Açıklamada: "Bizim öncelikle bir Sırpsındığı Projemiz var. Sırpsındığı Köprüsü’nün projeleri bitmek üzere. Bu iki köprüyü komple yaya trafiğine açacağız. Araç trafiğini tarihi köprülere tamamen kapatmış olacağız. Yaklaşık 60 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Özellikle Sırpsındığı Projemiz çok önemli bir projedir. Köprülerimizi de toptan elden geçireceğiz." denildi.

Özdemir de Karayolları Bölge Müdürlüğü Temsilcisi’nin açıklamalarına esprili bir dille yanıt vererek: "Biz tek yön yapalım derken tek yön bile yapamadık. Şimdi tamamen trafiğe kapatacağız." sözlerine yer verdi. EJH