2022 Ekim ayı için İŞKUR'dan kadrolu, sözleşmeli bekçi, zabıta alımı başladı

2022 Ekim ayı için İŞKUR'dan kadrolu, sözleşmeli bekçi, zabıta alımı başladı
8.000’den fazla kadro açılacağına dair gelen haberler işsiz olan kişiler tarafından sevinçle karşılandı. Henüz detaylar ve müracaat tarihleri henüz belli olmasa da çıkan haberler şimdiden büyük ilgi gördü. İlanların...

8.000’den fazla kadro açılacağına dair gelen haberler işsiz olan kişiler tarafından sevinçle karşılandı. Henüz detaylar ve müracaat tarihleri henüz belli olmasa da çıkan haberler şimdiden büyük ilgi gördü. İlanların İşkur üzerinden yayınlanacağı ve başvuru yapmak için İşkur sitesine kayıt yaptırmak gerektiği gelen ilk bilgiler arasında yer alıyor.

İlanları çıktığında kaçırmamak için şimdiden kaydınızı yaptırmanızı ve zaman zaman siteyi kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bütün bu bilgiler ışığında şayet iş arıyorsanız, özellikle bu sonbahar itibariyle karşınıza birden fazla seçenek çıkacaktır!

Alımlar İllere Yayılıyor

Kamuya alım ilanıyla ilgili çıkan haberlere baktığımızda tek bir kurumun değil belediyelerden, çeşitli bakanlıklara kadar birçok kurumun alım yapacağı dair bilgi (edirnejethaber.com) verildiği görülüyor. Birçok kurum ilan vereceğinden dolayı alımların birçok şehirde olacağı ve ilanlardan bazılarında ikametgâh şartı aranacağı da ilk bilgiler arasındadır.

Kurumların son dönemlerde yardımcı personel açığı arttığından dolayı temizlik personeli ve güvenlik personeli ilanlarının oldukça fazla olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında vasıflı elemanlar içinde birçok farklı ilan açılacağı da sosyal medyada konuşuluyor. Üniversiteler, belediyelerin vasıflı eleman alacak kurumlar arasında yer alacağına dair haberler sosyal medyada yer alıyor.

İŞKUR’dan Başvuru Nasıl Yapılır

İşkur hesabınız yoksa resmi internet sitesi üzerinden kolayca kendinize bir profil oluşturabilirsiniz. Öncelikle siteye giriş yaparsınız. Daha sonra sol kenarda ki internet şubesi butonuna tıklayıp gelen sayfada E-Devlet seçeneği ile kayıt butonuna basıp kişisel bilgilerini kolayca ekleyebilirsiniz. Ardından site sizden öğrenim bilgilerinizi ve iş arama ile ilgili birtakım bilgileri isteyecektir.

Bunları eksiksiz bir şekilde girdikten sonra artık kolayca ilanlara başvurabilirsiniz. Yeni ilanlar kısmına tıklayıp buradan kamu ilanlarını işaretlerseniz kamudan verilmiş olan bütün ilanlara kolayca ulaşabilirsiniz. İsterseniz mesleğiniz yada iş yeri unvanıyla da arama yapmak mümkündür.

İŞKUR'dan kadrolu, sözleşmeli bekçi, zabıta alımı için tıklayınız