45 Bin Öğrenciye Zeka Gelişim Oyunu Üyeliği Hediye Edildi

45 Bin Öğrenciye Zeka Gelişim Oyunu Üyeliği Hediye Edildi
Sultangazi Belediyesi, ilçedeki ilkokullarda eğitim gören 45 bin öğrenciye eğitsel zeka gelişim oyunu "RitimUS" uygulamasının bir yıllık üyeliğini hediye olarak verdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun'un katılımıyla Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen törende, zeka gelişim oyunu "RitimUS" uygulaması tanıtıldı.

Burada konuşan Dursun, uygulamanın çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayacağını belirterek, "45 bin öğrencimiz oyun oynarken hem manevi değerlerimizi daha iyi öğrenecek hem de derslerini görebilecek. Uygulamayı bütün ilkokul öğrencilerine dağıtacağız. Güvenli alan içinde ama sınırlı bir vakitte kendilerini geliştirebilecekleri bir oyun platformu." diye konuştu.

Uygulamanın pedagojik olarak uygunluğu için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünden onay aldıklarını aktaran Dursun, çocukların eğitimleri için her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Belediye olarak eğitim çağındaki çocuklar için projeler geliştirdiklerini aktaran Dursun, "5-8 yaş arasındaki çocuklar için özel Kaşif Çocuk Akademimiz var. 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için Bilim Merkezimiz var. Daha sonra lise ve üniversitelere hazırlanan öğrenciler için Sultangazi Eğitime Destek Akademisi'nde eğitimler veriyoruz. Burada da 2500 öğrencimize liseye giriş sınavları için destek verdik." ifadelerini kullandı.

Dursun, öğrencilere "RitimUS" uygulamasının bir yıllık premium üyeliğini içeren zarfı hediye olarak verdi, çocuklarla sohbet ederek defterlerini imzaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı