Android 13 QPR3 yeni bir özelliği test ediyor

Android 13 QPR3 yeni bir özelliği test ediyor
Google bu hafta güncellemelere yoğun bir çaba sarf ediyor. Şirket, hem March Feature Drop'u hem de bir sonraki Android 13 beta programı QPR3'ü yayınladı. Bu yeni beta, yılın sonlarında June Feature Drop olarak istikrarlı hale geldiğinde...

Google bu hafta güncellemelere yoğun bir çaba sarf ediyor. Şirket, hem March Feature Drop'u hem de bir sonraki Android 13 beta programı QPR3'ü yayınladı. Bu yeni beta, yılın sonlarında June Feature Drop olarak istikrarlı hale geldiğinde çok fazla özelliğin kullanıma sunulması beklenmiyor. Yine de Google, bir animasyon revizyonu üzerinde çalışıyor gibi duruyor.

android-13-qpr3-yeni-bir-ozelligi-test-ediyor

Google, Pixel Launcher için yeni tasarım üzerinde çalışıyor

Google News Telegram kanalı üzerinden tespit edildiği üzere şirket, Pixel Launcher açılır paneli için yeni tasarım ve animasyon üzerinde çalışıyor. Bu, ana ekranınızdaki ya da uygulama çekmecenizdeki bir simgeye uzun bastığınızda görünen menüdür. Bununla ilgili çalışmalar Android 14'ün ikinci geliştirici önizlemesinde görüldü.

android-13-qpr3-yeni-bir-ozelligi-test-ediyor

Dokunduğunuzda düz bir çizgide yukarı ya da aşağı genişleyen menü yerine, yeni animasyon simgenin kendisinden daha doğal bir şekilde genişliyor. Son boyutuna ulaştığında ise çok az geri dönüyor. İster boş bir noktaya uzun basıyor olun, ister bir taşma menüsüne basıyor olun, bu başlatıcıdaki tüm açılır menüler için geçerlidir.

android-13-qpr3-yeni-bir-ozelligi-test-ediyor

Açılır pencerenin kendisi de biraz ayarlandı. Bildirimlerin görüntülenme şekline benzer, her liste öğesini kendi balonunun içinde oturması yerine, yeni tasarım yalnızca üst üste yığılmış en fazla üç balondan oluşuyor. Değişiklikler, Android 14 ya da Android 13 QPR3'te varsayılan olarak etkinleştirilmiyor. Google'ın, Android 14'teki birkaç değişikliği burada birleştirmesi ve hiçbir zaman June Feature Drop ile gönderilmesini amaçlaması tamamen olası bir durumdur.