Apple, AirPods Pro İçin USB-C Şarj Kutusu Hazırlığı Yapıyor

Apple, AirPods Pro İçin USB-C Şarj Kutusu Hazırlığı Yapıyor
Saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, USB-C'ye doğru ilerlemeye devam eden Apple, konektörü AirPods Pro kulaklıkları için şarj kutusuna dahil etmeye hazır görünüyor. Teknoloji devi Apple'ın geçen yıl eylül ayında piyasaya...

Saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, USB-C'ye doğru ilerlemeye devam eden Apple, konektörü AirPods Pro kulaklıkları için şarj kutusuna dahil etmeye hazır görünüyor. Teknoloji devi Apple'ın geçen yıl eylül ayında piyasaya sürdüğü birinci sınıf kulaklıklarının ikinci neslinde Lightning şarj kutusu bulunuyor. Geçmişte Apple'ın planları söz konusu olduğunda bunu doğru olarak nitelendiren Kuo, yakın tarihli bir tweet'te Apple'ın Apple'ın premium kulaklıklarıyla birlikte bir USB-C şarj kutusu satmaya muhtemelen başladığını ve nakliyeye başlayabileceğini ekledi.

apple-airpods-pro-icin-usb-c-sarj-kutusu-hazirligi-yapiyor

İddia: Apple için AirPods 3 USB-C planı bulunmuyor

Analist ayrıca Apple'ın şu anda AirPods 2 ve 3'ün USB-C sürümleri için bir planı olmadığını söyledi. Açık olmak gerekirse, USB-C şarj kutusu, geçen yıl Eylül ayında piyasaya sürülen AirPods Pro'nun mevcut ikinci sürümüyle birlikte gelecek gibi görünüyor. Bu da herhangi bir büyük donanım güncellemesinin parçası olmayacağı anlamına geliyor.

apple-airpods-pro-icin-usb-c-sarj-kutusu-hazirligi-yapiyor

Apple, piyasaya sürüldükten sonra kablosuz kulaklıkları için şarj kurulumunu ilk kez değiştirmiyor. Örneğin, ilk AirPods Pro kulaklıklarının piyasaya sürülmesinden çok sonra Apple, şarj kutusunu MagSafe'i destekleyen bir kılıfla değiştirdi. USB-C'yi AirPods Pro 2'ye getirmek, teknoloji devinin son yıllarda tescilli Lightning bağlantı noktasından giderek daha yaygın olarak kullanılan USB-C konektörüne doğru ilerlemesi nedeniyle büyük bir sürpriz olmadı.

apple-airpods-pro-icin-usb-c-sarj-kutusu-hazirligi-yapiyor

iPad Pro yıllarca USB-C kullandı. Ardından iPad Air, iPad Mini ve daha geçen yıl standart iPad geldi. Ayrıca Apple TV'nin Siri Remote'una USB-C ekledi ve sonunda bu yıl iPhone 15'in piyasaya sürülmesiyle bunu akıllı telefonuna getirmesi bekleniyor. Apple, Avrupa Birliği'nin geçen yıl orada satılan birçok elektronik cihazın yakında bir USB-C bağlantı noktasıyla gelmesi gerektiği anlamına gelen yasayı getirmesinin ardından Lightning'den uzaklaşmaya teşvik edildi. Hareket, sürekli olarak farklı konektörlerle uğraşan tüketiciler için kabloyla ilgili stresi azaltırken e-atıkları azaltmak için tasarlandı.