Apple, USB-C'li AirPods Pro'nun İkinci Neslini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Apple, USB-C'li AirPods Pro'nun İkinci Neslini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor
Teknoloji endüstrisi genel olarak USB-C'yi şarj ve veri standardı olarak benimsemiş olsa da, Apple hala ayak sürüyor. Şirket tüm dizüstü bilgisayarlarını ve tabletlerini USB-C'ye geçirdi. Mevcut nesil iPhone'lar ve çoğu Apple...

Teknoloji endüstrisi genel olarak USB-C'yi şarj ve veri standardı olarak benimsemiş olsa da, Apple hala ayak sürüyor. Şirket tüm dizüstü bilgisayarlarını ve tabletlerini USB-C'ye geçirdi. Mevcut nesil iPhone'lar ve çoğu Apple aksesuarı hala şirketin tescilli Lightning konektörünü kullanıyor. Ancak bu da değişiyor. Apple isteksizce AB düzenlemelerine uyuyor ve USB-C'li bir iPhone piyasaya süreceğini onayladı. TechRadar tarafından bildirildiği üzere, bir çift yeni sızıntıya göre şirket ayrıca USB-C şarj kutusuyla birlikte gelen bir çift AirPod üzerinde çalışıyor.

apple-usb-cli-airpods-pronun-ikinci-neslini-piyasaya-surmeye-hazirlaniyor

Apple sonunda USB-C teknolojisine geçiyor

Twitter kullanıcısı @aaronp613, bu haftanın başlarında, iOS 16.4 beta sürümünün hem A3048 model numaralı yeni bir AirPods çiftine hem de A2968 model numaralı yeni bir AirPods şarj kutusuna referanslar içerdiğini tweetledi. Bugün, analist ve Apple sızıntısı yapan Ming-Chi Kuo, bunların USB-C ile donatılmış ikinci nesil AirPods Pro'nun güncellenmiş bir sürümünü içerdiğine inandığını tweetledi.

apple-usb-cli-airpods-pronun-ikinci-neslini-piyasaya-surmeye-hazirlaniyor

Kuo, yeni AirPod'ların bu yılın ikinci veya üçüncü çeyreğinde, yani şimdi ile Eylül ayının sonu arasında piyasaya sürülmesini beklediğini söylüyor. Apple'ın şu anda Pro olmayan AirPod'lar için USB-C güncellemeleri üzerinde çalıştığına inanmadığını söylemeye devam ediyor. Kuo, iPhone 14'ün öne bakan kamerasının Apple için bir ilk olan otomatik odaklama yetenekleri kazanması gibi bir dizi Apple gelişimini doğru bir şekilde tahmin etti.

apple-usb-cli-airpods-pronun-ikinci-neslini-piyasaya-surmeye-hazirlaniyor

Apple, Lightning'den USB-C'ye geçişin e-atıklara neden olduğunu ve inovasyonu engellediğini savunsa da, ortak bir şarj cihazı kullanan daha fazla cihazın tüketiciler için bir kazanç olduğunu görmemek zor görünüyor. Yeni bir şarj bağlantı noktasının AirPods'u Android telefonunuzla kullanmak için iyi bir kulaklık haline getirmesini beklememeniz gerekiyor. AirPods'un kulak içi algılama gibi özellikleri yalnızca diğer Apple cihazlarıyla çalışıyor.