Avrupa Birliği Ortak Şarj Girişi İçin Karar Aldı

Avrupa Birliği Ortak Şarj Girişi İçin Karar Aldı
Akıllı telefon, tablet ve diğer birçok teknolojik cihazların şarj girişleri birbirinden farklı olabiliyor. Akıllı telefonların ve tabletlerinden pek çoğunda Type-C girişi yer alırken, dünyanın en büyük teknoloji devlerinden...

Akıllı telefon, tablet ve diğer birçok teknolojik cihazların şarj girişleri birbirinden farklı olabiliyor. Akıllı telefonların ve tabletlerinden pek çoğunda Type-C girişi yer alırken, dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi olan Apple ise Lightning girişi kullanıyor. Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından alınan son karar ile birlikte, bundan sonraki süreçte bu karışıklık sona erecek.

Telefon ve Tabletlerde Type-C Girişi Yer Alacak

Avrupa Birliği Parlamentosu'nda gerçekleşen toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre, 2024 yılından sonra tüm telefon, tablet ve kameralarda ortak şarj girişi benimsenecek. Parlamento'nun açıklamasında, tüm şirketlerin cihazlarında, Type-C girişini sunmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

Apple Type-C'ye Geçiş Yapacak

Apple, akıllı telefon modellerinde Lightning girişi kullanıyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen tanıtım etkinliğinde kullanıcıların beğenisine sunulan iPhone 14 serisinde de Lightning bağlantı noktası yer alıyordu. Avrupa Birliği Parlamentosu'nda alınan karar sonrası, Apple'ın da Type-C'ye geçiş yapması bekleniyor. Şirket tarafından konuya ilişkin resmi açıklama yapılmasa da gelecek yıl tanıtılacak tablet ve telefon modellerinde, Type-C girişinin yer alması muhtemel görünüyor.