ChatGPT Apple Watch için geldi!

ChatGPT Apple Watch için geldi!
ChatGPT bir süre sonra Bing için entegre hale gelmişti. Şimdi de hizmet, birkaç ay sonra Apple Watch için üçüncü taraf uygulaması olarak iOS tarafına sıçradı. Buna, Petey - AI Assistant adı veriliyor. Geliştirici Hidde van de...

ChatGPT bir süre sonra Bing için entegre hale gelmişti. Şimdi de hizmet, birkaç ay sonra Apple Watch için üçüncü taraf uygulaması olarak iOS tarafına sıçradı. Buna, Petey - AI Assistant adı veriliyor. Geliştirici Hidde van de Ploeg tarafından oluşturuldu. Başlangıçta watchGPT olarak biliniyordu. Bu noktada, GPT kısaltmasıyla ilgili ticari marka sorunları nedeniyle adın değişmesi gerekti.

ChatGPT Apple Watch için Siri gibi çalışıyor

Geliştiricinin Twitter'da yayınladığı bir demo videoya bakıldığında Petey, Siri'ye benzer şekilde çalışıyor. Ona bir soru sorduğunuzda Metin Okuma aracılığıyla yalnızca birkaç saniye içinde yanıt veriyor. Bir sorguya devam etmek için saat kadranını aşağı kaydırmanız ve Yanıtla'ya dokunmanız gerekiyor. Apple'ın kendi Siri'sinden farklı olarak Petey, bir asistan olarak balık tutmanın adımlarını vermek gibi oldukça karmaşık cevaplar verebiliyor.

Siri gibi sesli asistanlarla alakalı sorunlardan birisi, yapabileceği şeyler konusunda oldukça katı olmalarıdır. Bir yanıt almak için bu yapay zekalara belirli soruları belirli şekillerde sormanız gerekiyor. Öte yandan ChatGPT, iş mektupları yazmaktan bayram mesajları yazmaya kadar yapabilecekleri konusunda daha esnektir. Petey'in şu anda tam olarak ne kadar yetenekli olduğunu söylemek zor görünüyor. Yine de, Petey ile Siri'de olduğu kadar mücadele etmek zorunda kalmıyorsunuz.

Petey, sürekli olarak yeni özellikler eklendiği için devam eden bir çalışmadır. App Store henüz hangilerinin olduğunu belirtmese de, aldığınız yanıtları metin, e-posta ve sosyal medya aracılığıyla paylaşma imkanına sahip oluyorsunuz. Uygulama hızlı erişim için Apple Watch'da bir komplikasyon olarak ayarlanabiliyor. Petey artık Almanca, İtalyanca ve Japonca'yı destekliyor. Petey, sorularınızı yazabilmeniz için küçük ekran klavyesi ile geliyor. Yine de, sesinizi kullanmanız daha iyi olacaktır.

Gelecekteki güncellemeler konusunda çalışmalarda birkaç şey yer alıyor. Bu noktada Ploeg, önceki soruya geri dönebilmeniz için bir Geçmiş sistemi üzerinde çalışıyor. Uygulama kullanıcılara App Store'da 4.99 dolar üzerinden satışa çıkıyor. Petey'i kullanmak için watchOS 9 ya da sonraki sürümlerde çalışan bir Apple Watch'unuzun olması gerekiyor. Bu nedenle, cihazınızı güncellediğinizden emin olmak önem taşıyor. Yazılım kullanıcı verilerini toplamıyor. Böylece gizliliğiniz güvende gibi duruyor.

Android akıllı saatleri olan kişiler için de üzücü haber geldi. van der Ploeg, becerisinin buna izin vermeyeceğini belirterek böyle bir sürümün olmayacağını belirtti.