Katlanabilir Galaxy Akıllı Telefonlar İçin Gelecek Parlak Görünüyor

Katlanabilir Galaxy Akıllı Telefonlar İçin Gelecek Parlak Görünüyor
International Data Corporation (IDC), önümüzdeki yıllarda katlanabilir telefon gönderilerinde dikkate değer bir artış öngörüyor. IDC'nin son tahminleri, katlanabilir telefonların küresel sevkiyatının 2023 yılına kadar 21,4 milyon...

International Data Corporation (IDC), önümüzdeki yıllarda katlanabilir telefon gönderilerinde dikkate değer bir artış öngörüyor. IDC'nin son tahminleri, katlanabilir telefonların küresel sevkiyatının 2023 yılına kadar 21,4 milyon adede ulaşacağını gösteriyor. Bu, 2022 tahmini olan 14,2 milyon adede göre yüzde 50 gibi etkileyici bir artışı temsil ediyor. Bu rakamlar, dünya çapında katlanabilir teknolojiye yönelik muazzam bir talebi yansıtıyor. Galaxy akıllı telefonlar ise bundan oldukça olumlu etkileniyor.

katlanabilir-galaxy-akilli-telefonlar-icin-gelecek-parlak-gorunuyor

Katlanabilir Galaxy akıllı telefonlar için sevkiyatın yüzde 50 artacağı tahmin ediliyor

İlginç bir şekilde, tahmin daha iyi hale geliyor. Tahmin ayrıca, katlanabilir telefon gönderilerinin 2022 ile 2027 arasında yüzde 27,6 bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) ile 2027 yılına kadar şaşırtıcı bir şekilde 48,1 milyon adede yükseleceğini tahmin ediyor. Tersine, standart akıllı telefonların şirketin tahminine göre 2022'den 2027'ye kadar 1.322,9 milyon adede ulaşması bekleniyor. Ayrıca IDC, akıllı telefonların ortalama satış fiyatlarında yüzde 6,8'lik bir düşüş öngörüyor.

katlanabilir-galaxy-akilli-telefonlar-icin-gelecek-parlak-gorunuyor

IDC, donanım ve yazılımdaki gelişmeler nedeniyle dayanıklılık, yapı kalitesi ve genel kullanıcı deneyimindeki iyileştirmelerin, tahminin arkasındaki itici faktörler olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, Galaxy Z Fold 5 dahil olmak üzere yeni modeller, muhtemelen bu kategoriye daha fazla geliştirme ve iyileştirme getirecektir. Böylece büyüme yörüngesini sürdürecektir.

katlanabilir-galaxy-akilli-telefonlar-icin-gelecek-parlak-gorunuyor

IDC'nin dünya çapındaki izleme ekibinin Araştırma Direktörü Abila Popal'a göre katlanabilir cihaz pazarı, Ortalama Satış Fiyatındaki (ASP) yüzde 10'luk düşüş nedeniyle 2022'de yüzde 75,5'lik önemli bir artış yaşadı. Bu, cihazları çeşitli pazarlarda daha uygun fiyatlı hale getirdi. Tüketicilerin akıllı telefon deneyimlerini yükseltmeyi haklı çıkarmak için yeni ve etkileyici özellikler aramasıyla bu trend muhtemelen devam edecektir.

katlanabilir-galaxy-akilli-telefonlar-icin-gelecek-parlak-gorunuyor

Popal, "Katlanabilir cihazlar şu anda bu harika faktörü getiriyor. Önümüzdeki beş yıl içinde daha fazla manşet almaya ve katlanamayan akıllı telefonlardan daha iyi performans göstermeye devam edeceklerine inanıyorum." dedi. Samsung'un bu yıl sona ermeden önce üç katlanabilir bir telefon piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunun şirket için iyiye işaret olması beklentiler dahilinde yer alıyor.

Kompakt bir akıllı telefondan büyük ekranlı bir tablete dönüşmesine izin veren iki menteşeli benzersiz bir katlanabilir OLED ekrana sahip olacağı tahmin edilse de cihazla alakalı bilgiler düşük düzeydedir. Sizler Galaxy akıllı telefonlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!