Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip 5 Performansları Ortaya Çıktı

Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip 5 Performansları Ortaya Çıktı
Samsung'un Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5'i tanıtmasına beş ila altı ay var. Şirket, biz konuşurken bu iki yeni katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor. Ve her iki cihaz da çevrimiçi bir kıyaslamada ortaya çıktı ve Galaxy...

Samsung'un Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5'i tanıtmasına beş ila altı ay var. Şirket, biz konuşurken bu iki yeni katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor. Ve her iki cihaz da çevrimiçi bir kıyaslamada ortaya çıktı ve Galaxy S23 Ultra ile karşılaştırıldığında bile bazı etkileyici performans seviyeleri ortaya koydu. Kıyaslama, Galaxy Z Fold 5 (SM-F946U) ve Galaxy Z Flip 5'in (SM-F731U) Galaxy S23 serisiyle aynı yonga setinden, yani Galaxy için Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç aldığını doğruluyor.

galaxy-z-fold-ve-galaxy-z-flip-5-performanslari-ortaya-cikti

Galaxy X Fold 5, Galaxy S23 Ultra'yı geride bıraktı

Bu benzer donanıma rağmen, yaklaşan Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5, özellikle bu kıyaslamanın tek çekirdekli testleri açısından Galaxy S23 Ultra'yı geride bırakıyor. Bu erken çevrimiçi performans testleri, Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5'in, hepsi aynı SoC'yi kullanmasına rağmen, Samsung'un bugüne kadarki en iyi amiral gemisi telefonunu gölgede bırakacağını gösteriyor.

galaxy-z-fold-ve-galaxy-z-flip-5-performanslari-ortaya-cikti

Gerçekten de, Samsung'un yaklaşmakta olan katlanabilir cihazlarında Snapdragon 8 Gen 2'nin bir Plus varyantı yok, ancak hız aşırtmalı Galaxy için yonga setini sallıyor. Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5, tek çekirdek testlerinde 2.000 puanın biraz üzerinde puan aldı ve sırasıyla 5.213 / 5.022 çok çekirdek puanına ulaştı. Kapaklı telefon, ikinci kategoride kitap benzeri katlanabilir telefondan bir şekilde daha iyi performans gösterdi.

galaxy-z-fold-ve-galaxy-z-flip-5-performanslari-ortaya-cikti

Kıyaslama ayrıca Galaxy Z Fold 5'in 12 GB RAM'e sahip olduğunu, Z Flip 5'in ise 8 GB RAM taşıdığını doğruluyor. Buna karşılık, Galaxy S23 Ultra (SM-S918B) tek çekirdekli testlerde yaklaşık 1.500 puan ve çok çekirdekli testlerde 4.400 ila 5.000 puan arasında puan alıyor. Bu nedenle, çok çekirdekli performans S23 serisi ile yakında çıkacak olan Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 arasında benzer olsa da, temelde aynı S23 donanımını kullanan 5. nesil katlanabilirler, tek çekirdekli kıyaslamalarda bir şekilde önemli ölçüde daha yüksek puan aldı.

Samsung, Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'i bir sonraki Unpacked lansman etkinliğinde tanıtmalı; bu, doğrulanmamış olsa da, geçmişin bir göstergesiyse Ağustos veya Eylül civarında gerçekleşmesi gerekiyor.