Google, Android ve iOS İçin Yeni Arama Kutusu Özelliğini Sunuyor

Google, Android ve iOS İçin Yeni Arama Kutusu Özelliğini Sunuyor
Geçen yıl yıllık Search On etkinliğinde Google, Android ve iOS için Google uygulaması için önemli bir yeniden tasarımı tanıttı. Renkli temalı bilgi panelleri gibi bazı özellikler kullanıma sunuldu. En büyük değişikliklerden...

Geçen yıl yıllık Search On etkinliğinde Google, Android ve iOS için Google uygulaması için önemli bir yeniden tasarımı tanıttı. Renkli temalı bilgi panelleri gibi bazı özellikler kullanıma sunuldu. En büyük değişikliklerden biri olan Google uygulamasının üst kısmındaki yeni ve daha cesur arama kutusu başlangıçta yalnızca iOS'a ulaşmıştı. Bazı Android kullanıcıları, mevcut Google uygulamasının beta sürümünde yeniden tasarlanmış arama çubuğunu gördüklerini bildirdiklerinden, bu durumun artık değiştiği görülüyor.

google-android-ve-ios-icin-yeni-arama-kutusu-ozelligini-sunuyor

Google uygulaması yeni bir tasarıma sahip oldu

Değişiklik ilk olarak 9to5Google tarafından bildirildi ve kullanıma sunma, Google uygulamasının 12.14 sürümüne sabitlendi. Bu sürümde, bazı kişiler Google uygulamasının üst kısmında çok daha büyük, Big Chungus boyutunda bir arama çubuğu görüyor. Gölgesini ve büyüteç simgesini kaybediyor ve bunun yerine onu kullanıcı arayüzünün geri kalanından ayıran gri bir arka plan alıyor. "Ara" bölmesi ve sesli arama ile Google Lens'in renkli kısayolları değişmeden kalıyor.

Yeniden tasarlanan kutunun altında iki yeni alan görülebiliyor. Bu alanlar alışveriş aramasına atlamak için hızlı bir kısayol ve metni çevirme seçeneği olarak kullanıcıların karşısına çıktı. 9to5, kitaplığınızdaki fotoğrafları aramak, kameranızı kullanarak ev ödevlerinde yardım almak ve mikrofonla şarkıları belirlemek gibi daha fazla öneriyi görmek için kaydırmanıza izin veren bir döngü olarak tanımladı. Yeniden tasarım hem aydınlık hem de karanlık modda mevcuttur.

[gallery size="large" columns="4" ids="80059,80060,80057,80058"]

Google'ın iOS arama kutusu tasarımı, ekosistemler arasında birleştirmeyi hedefliyor

iOS için Google'a baktığınızda bu, şirketin bir süredir Apple platformunda kullandığı tasarımın aynısı gibi duruyor. Aynı yeniden tasarımın Search On etkinliği sırasında tanıtıldığı göz önüne alındığında, şirketin tasarım dilini ekosistemler genelinde birleştirmeyi planlaması şaşırtıcı gelmiyor. Yeni tasarımı Google uygulamasının aynı sürümünde kopyalayamadığımızdan, şu anda yeni arama çubuğu sınırlı bir a/b testinin yalnızca bir parçası gibi görünüyor.