Google, Android'e Ayrı Bildirim ve Zil Sesi Kontrolleri Ekliyor

Google, Android'e Ayrı Bildirim ve Zil Sesi Kontrolleri Ekliyor
Son birkaç sürümde, Android'in bildirimler ve zil sesi seviyesi için bir ses kaydırıcısı vardı. Bu, gelen aramaları susturmak istiyorsanız, bildirimleri de susturmaktan başka seçeneğiniz olmadığı anlamına gelir ve bunun tersi...

Son birkaç sürümde, Android'in bildirimler ve zil sesi seviyesi için bir ses kaydırıcısı vardı. Bu, gelen aramaları susturmak istiyorsanız, bildirimleri de susturmaktan başka seçeneğiniz olmadığı anlamına gelir ve bunun tersi de geçerlidir. Şimdi, Google bu sınırlamayı düzeltiyor ve zil sesleri ve bildirimler için ayrı ses kontrolleri ekliyor.

google-androide-ayri-bildirim-ve-zil-sesi-kontrolleri-ekliyor

Google, Android için ses sorununu düzeltildi olarak işaretledi

Android üreticisi, sorun izleyiciye eklenen bir özellik isteği altındaki bir yorumda geliştirmeyi onayladı. Google, sorunu düzeltildi olarak işaretledi. Bu, gelecekteki bir Android sürümüyle Pixel cihazlarında ayrı ses ve zil sesi kaydırıcıları bekleyebilirsiniz. 9to5Google'daki kişiler daha önce, Android 13 QPR2 beta 1'de ayrı "Zil sesi" ve "Bildirim sesi" kaydırıcıları oluşturan bir ADB komutu fark etti. QPR2 bu yılın Mart ayında istikrarlı hale gelirken, özellik sürümde eksik kaldı.

google-androide-ayri-bildirim-ve-zil-sesi-kontrolleri-ekliyor

Google'ın özelliği resmi olarak kullanıma sunmasını beklemek istiyorsanız Android 13 QPR3'ün Haziran'da veya Android 14'te kararlı hale gelmesini beklemeniz gerekebilir. Şu anda Android 13 QPR3 Beta 3 veya 14 Beta 1.1'de kullanılamamaktadır.