Google, ChatGPT İçin Dolandırdığını İddia Etti

Google, ChatGPT İçin Dolandırdığını İddia Etti
Google, yapay zeka sohbet robotu Bard'ı OpenAI'nin ChatGPT hizmetinden gelen veriler üzerinde yetkisiz olarak eğitmekle suçladı. The Information'a göre, bir Google'ın AI araştırmacısı olan Jacob Devlin, şirketin ChatGPT'nin verilerini...

Google, yapay zeka sohbet robotu Bard'ı OpenAI'nin ChatGPT hizmetinden gelen veriler üzerinde yetkisiz olarak eğitmekle suçladı. The Information'a göre, bir Google'ın AI araştırmacısı olan Jacob Devlin, şirketin ChatGPT'nin verilerini ShareGPT adlı bir web sitesinden çıkarması nedeniyle istifa etti.

google-chatgpt-icin-dolandirdigini-iddia-etti

Google AI araştırmacısı ChatGPT dolayısıyla istifa etti

Raporda, "Devlin, Pichai, Dean ve diğer üst düzey yöneticilerle, Brain çalışanlarından yardım alan Bard ekibinin makine öğrenimi modelini OpenAI'nin ChatGPT'sinden alınan verileri kullanarak eğittiğine dair endişelerini paylaştıktan sonra işi bıraktı." deniyor. Devlin, o zamandan beri ChatGPT'nin üzerinde çalışmak için OpenAI'ye katıldı.

google-chatgpt-icin-dolandirdigini-iddia-etti

OpenAI ve arama motoru teknolojisi sahibi, üretken AI alanında doğrudan rekabet halindedir. Microsoft'un OpenAI'ye yaptığı ağır yaptırım ve GPT'yi ürünlerine hızlı bir şekilde entegre etmesi, Google'ın kendi yapay zeka destekli sohbet robotu Bard'ı pazara sunma çabasına girmesine neden oldu. Google'ın ChatGPT verilerini kaldırdığına dair bir suçlama, yapay zeka araştırmasını desteklemek için yıllarını harcadığı göz önüne alındığında şirketin itibarına zarar verebilir.

google-chatgpt-icin-dolandirdigini-iddia-etti

Rapordan bağımsız olarak, yakın zamanda Loopex Digital adlı bir SEO ajansı Android Authority'e başvurdu. Bu ajans, Bard ile sohbet ettiğini iddia etti. AI yardımcısı, bunun OpenAI'nin GPT-3 dil modeline dayandığını söyledi. Daha sonraki bir değiş tokuşta Bard, tavrını değiştirdi ve Google AI'ın LaMDA modeline dayandığını iddia etti. Firma, Bard ile yaptığı sohbetlerin ekran görüntülerini sağladı.