iOS 16.4 İle iPhone Arama Kalitesi Büyük Ölçüde Artıyor

iOS 16.4 İle iPhone Arama Kalitesi Büyük Ölçüde Artıyor
Yaklaşan iOS 16.4 güncellemesi, Ses İzolasyonu adı verilen bir özellik sayesinde iPhone kullanıcılarının belirli telefon görüşmelerini duymasını kolaylaştırıyor. İkincisi, FaceTime, WhatsApp gibi platformlarda ve iOS 15 ya...

Yaklaşan iOS 16.4 güncellemesi, Ses İzolasyonu adı verilen bir özellik sayesinde iPhone kullanıcılarının belirli telefon görüşmelerini duymasını kolaylaştırıyor. İkincisi, FaceTime, WhatsApp gibi platformlarda ve iOS 15 ya da üstü cihazlarda çalışan diğer uygulamalarda VoIP aramalarında ortam gürültüsünü engellemek için kullanılıyor. Arka plan gürültüsünü engelleyerek, telefon görüşmelerinin kalitesi artacaktır. Yine bu özellik, iOS 16.4 güncellemesi yüklenene kadar hücresel aramalarda çalışmaz.

ios-16-4-ile-iphone-arama-kalitesi-buyuk-olcude-artiyor

Apple bugün iOS 16.4 RC sürümünü sundu

Apple, bugün itibariyle iOS 16.4 ve iPadOS 16.4'ün Sürüm Adayı (RS) sürümünü OTA güncellemeleri aracılığıyla kayıtlı geliştiricilerin kullanımına sundu. Güncellemelerin değişiklik listesinde bazı detaylar dikkat çekiyor. Hücresel aramalar için ses yalıtımı, sesinize öncelik verir ve çevrenizdeki ortam gürültüsünü engeller yazıyordu. Bu, Pixel 7 serisinde hücresel arama kalitesini artıran Clear Calling adlı bir özelliğe benziyor.

ios-16-4-ile-iphone-arama-kalitesi-buyuk-olcude-artiyor

Bir FaceTime araması sırasında, Kontrol Merkezi'ni açıp Mic Modu'na dokunarak ve ardından Ses İzolasyonu'nu seçerek özelliği etkinleştirebilirsiniz. Bu, iPhone'unuza iOS 16.4'ü yükledikten sonra Ses İzolasyonu'nu etkinleştirmek için bir hücresel aramadayken de çalışır. Özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız, Kontrol Merkezi'ni açın. Ardından Mic Mode'a dokunun ve 'Standart' adlı seçeneği seçin. Ses Yalıtımı, yoğun şehir caddesi, havaalanı, bar ve diğer gürültülü yerler gibi gürültülü ortamlardaki telefon görüşmeleri sırasında en iyi şekilde çalışır.

ios-16-4-ile-iphone-arama-kalitesi-buyuk-olcude-artiyor

iOS 16.4 ve iPadOS 16.4 güncellemeleri ayrıca hayvanlar, el hareketleri ve nesneler dahil olmak üzere 21 yeni emojinin eklenmesini içeriyor. Kullanıcılar ayrıca ana ekranlarında web uygulamalarıyla ilgili bildirimler alıyor. Güncellemeyle birlikte, görme sorunu yaşayanların, kullanıcının ekranındaki her şeyi sesli olarak anlatmak için kullandığı VoiceOver özelliği, Hava Durumu uygulamasında harita desteğini de içeriyor. Erişilebilirlik ayarı, telefon yanıp sönen ışıklar ya da flaş efektleri algıladığında videoyu otomatik olarak karartır.

iOS ve iPadOS 16.4 değişiklik listesi ayrıca şunları içeriyor:

  • Fotoğraflar'daki yinelenen albümler, iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı'ndaki yinelenen fotoğrafları ve videoları algılamak için desteği genişletiyor.
  • Çocuklardan Satın Almak İçin Sor isteklerinin ebeveynin cihazında görünmemesine neden olan bir sorun düzeldi.
  • Matter uyumlu termostatların Apple Home ile eşleştirildiğinde yanıt vermemesine neden olan sorunlar giderildi.